0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaVlažilno magnezijevo maslo za telo za pomoč pri bolečih mišicah

Vlažilno magnezijevo maslo za telo za pomoč pri bolečih mišicah

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam domači recept za bogato vlažilno magnezijevo maslo za telo, ki bo poskrbel za regeneracijo bolečih mišic po izletu v hribe, pretečenem maratonu ali katerikoli drugi utrujajoči telesni aktivnosti. Poleg tega, da boste ublažili bolečine, pa bo ta losjon tudi navlažil in nahranil vašo kožo.

- Oglas -

Magnezijevo maslo

Vsestranski magnezij

Magnezij je eden izmed najbolj pomembnih mineralov za normalno delovanje človeškega telesa in sodeluje pri več kot 300 procesih in reakcijah v telesu. Ključno vlogo ima pri gradnji in vzdrževanju kosti in zob. Pomaga pri sproščanju mišic, pomembno pa vpliva tudi na ritem srca. Med drugim pripomore k zniževanju ravni holesterola v krvi. Zadostna količina magnezija v telesu  je nujna tudi za sintezo beljakovin in za normalno psihološko delovanje.

Magnezij pa telo varuje tudi pred nalaganjem težkih kovin, kot so aluminij, svinec in nikelj. Pomanjkanje magnezija v telesu danes ni redek pojav. Telo ga sicer nekaj časa lahko črpa iz kosti, ampak po dolgoročnem pomanjkanju magnezija se lahko pojavi kronična utrujenost, krči v mišicah, nespečnost, glavobol, nemirnost, preobčutljivost. Negativen vpliv pa ima pomanjkanje magnezija tudi na živčni sistem in kot posledica se lahko pojavi celo depresija. Znaki pomanjkanja so tako tudi nemir, tresavica, motnje koncentracije ter krčevite bolečine v želodcu. Pogosti znak pomanjkanje magnezija je tudi utripanje očesnih vek in ponavljajoči se občutki mravljinčenja v prstih. Še več magnezija potrebujejo športniki, saj telo s potenjem izloča več magnezija.

- Oglas -

Domače magnezijevo maslo za telo

Sestavine:

  • ½ skodelice magnezijevega olja,
  • ¼ skodelice avokadovega olja (uporabite lahko tudi mandljevo ali kokosovo olje),
  • 2 žlici čebeljega voska,
  • 3 žlice karitejevega masla.

Priprava:

Manjšo kozico napolnite z vodo do približno četrtine in pustite, da zavre. Znižajte temperaturo ognja. Na to kozico dajte posodico, v kateri boste pripravljali maslo za telo. Tako smo pripravili improvizirano parno kopel. Vse sestavine razen magnezijevega olja dajte  v posodo in počakajte, da se stalijo in povežejo. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi do sobne temperature.

Z metlico za stepanje zmešajte sestavine in počasi dodajajte magnezijevo olje. Ko se vse sestavine dobro povežejo, postavite v hladilnik za petnajst minut, da se ohladi. Potem še enkrat premešajte z metlico za stepanje, lahko pa uporabite tudi električni mešalnik za bolj puhasto teksturo. Hranite v hladilniku.

.

NAJNOVEJŠE