Ekologija & okoljeVeterno energijo lahko shranimo kot led

Veterno energijo lahko shranimo kot led

MORDA VAS ZANIMA

Odličen primer pridobljene energije za shranjevanje veterne energije so turbine na veter. Ideje kot npr. velikanske baterije, stisnjen zrak ter hidro električno shranjevanje energije so bile do sedaj tako rekoč ‘v zraku’, vendar pa je eno podjetje videlo prihodnost v ledu.

- Oglas -

IceBank

Podjetje Calmac je iznašlo način kako shranjevati energijo s sistemom im. IceBank, ki uporabi generirano energijo, ki je bila proizvedena ponoči, za delanje ledu. Led pa je nato uporabljen za hlajenje v dnevnem času, ko je poraba energije največja. Podjetje trdi, da se lahko na ta način poraba energije zmanjša za 20-40%. To pa seveda pomeni tudi zmanjšanje emisij, ki bi jih drugače v ozračje spustile elektrarne.

To je vsekakor odličen način izkoristka energije, ki bi drugače ponoči šla v nič. Poleg tega pa sam sistem niti ni tako zapleten, kar je za povprečnega uporabnika dobra novica.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×