Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeVeterno energijo lahko shranimo kot led

Veterno energijo lahko shranimo kot led

MORDA VAS ZANIMA

Odličen primer pridobljene energije za shranjevanje veterne energije so turbine na veter. Ideje kot npr. velikanske baterije, stisnjen zrak ter hidro električno shranjevanje energije so bile do sedaj tako rekoč ‘v zraku’, vendar pa je eno podjetje videlo prihodnost v ledu.

- Oglas -

IceBank

Podjetje Calmac je iznašlo način kako shranjevati energijo s sistemom im. IceBank, ki uporabi generirano energijo, ki je bila proizvedena ponoči, za delanje ledu. Led pa je nato uporabljen za hlajenje v dnevnem času, ko je poraba energije največja. Podjetje trdi, da se lahko na ta način poraba energije zmanjša za 20-40%. To pa seveda pomeni tudi zmanjšanje emisij, ki bi jih drugače v ozračje spustile elektrarne.

To je vsekakor odličen način izkoristka energije, ki bi drugače ponoči šla v nič. Poleg tega pa sam sistem niti ni tako zapleten, kar je za povprečnega uporabnika dobra novica.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×