Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeBritanci bodo uporabili smeti za letalsko gorivo

Britanci bodo uporabili smeti za letalsko gorivo

MORDA VAS ZANIMA

Pri British Airways so pred kratkim naznanili, da bodo začeli proizvajati gorivo za letala, ki bo narejeno iz odpadkov, da bi do leta 2050 dosegli zadani cilj – zmanjšati emisije letalskega prometa za 50 %.

- Oglas -


Letalski prevoznik se je za uresničitev tega projekta povezal z združbo Solea, ki proizvaja biogoriva. S pomočjo omenjenega podjetja bo spremenil odpadke v energijo tako, da bodo skupaj odprli tovarno v vzhodnem delu Londona. Tam bodo letno 500.000 ton organskih odpadkov spremenili v 60 milijonov litrov goriva. Gorivo bo pridelano tako, da bodo s pomočjo zelo visokih temperatur odpadke spremenili v t.i. BioSynGas, tega pa bodo nato s pomočjo posebnega procesa prilagodili potrebam letalskih prevoznikov.


Stranski proizvod tovarne bo 20MW eletktrike na leto, najboljše pri vsem pa je to, da bodo Britanci na leto na smetišča zvozili veliko manj odpadkov. Podjetje naj bi začelo proizvajati in uporabljati biogorivo do leta 2014.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×