Ekologija & okoljeBritanci bodo uporabili smeti za letalsko gorivo

Britanci bodo uporabili smeti za letalsko gorivo

MORDA VAS ZANIMA

Pri British Airways so pred kratkim naznanili, da bodo začeli proizvajati gorivo za letala, ki bo narejeno iz odpadkov, da bi do leta 2050 dosegli zadani cilj – zmanjšati emisije letalskega prometa za 50 %.

- Oglas -


Letalski prevoznik se je za uresničitev tega projekta povezal z združbo Solea, ki proizvaja biogoriva. S pomočjo omenjenega podjetja bo spremenil odpadke v energijo tako, da bodo skupaj odprli tovarno v vzhodnem delu Londona. Tam bodo letno 500.000 ton organskih odpadkov spremenili v 60 milijonov litrov goriva. Gorivo bo pridelano tako, da bodo s pomočjo zelo visokih temperatur odpadke spremenili v t.i. BioSynGas, tega pa bodo nato s pomočjo posebnega procesa prilagodili potrebam letalskih prevoznikov.


Stranski proizvod tovarne bo 20MW eletktrike na leto, najboljše pri vsem pa je to, da bodo Britanci na leto na smetišča zvozili veliko manj odpadkov. Podjetje naj bi začelo proizvajati in uporabljati biogorivo do leta 2014.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×