5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Ekologija & okoljeBritanci bodo uporabili smeti za letalsko gorivo

Britanci bodo uporabili smeti za letalsko gorivo

MORDA VAS ZANIMA

Pri British Airways so pred kratkim naznanili, da bodo začeli proizvajati gorivo za letala, ki bo narejeno iz odpadkov, da bi do leta 2050 dosegli zadani cilj – zmanjšati emisije letalskega prometa za 50 %.

- Oglas -


Letalski prevoznik se je za uresničitev tega projekta povezal z združbo Solea, ki proizvaja biogoriva. S pomočjo omenjenega podjetja bo spremenil odpadke v energijo tako, da bodo skupaj odprli tovarno v vzhodnem delu Londona. Tam bodo letno 500.000 ton organskih odpadkov spremenili v 60 milijonov litrov goriva. Gorivo bo pridelano tako, da bodo s pomočjo zelo visokih temperatur odpadke spremenili v t.i. BioSynGas, tega pa bodo nato s pomočjo posebnega procesa prilagodili potrebam letalskih prevoznikov.


Stranski proizvod tovarne bo 20MW eletktrike na leto, najboljše pri vsem pa je to, da bodo Britanci na leto na smetišča zvozili veliko manj odpadkov. Podjetje naj bi začelo proizvajati in uporabljati biogorivo do leta 2014.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×