Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaEnergijski trendi

Energijski trendi

MORDA VAS ZANIMA

Trenutno je proizvodnja in poraba energije eden izmed najbolj perečih problemov današnje družbe. Opisali smo nekaj najbolj aktualnih energijskih trendov, na ketere se in se bomo v prihodnosti (vsaj dokler se ne pojavi kakšna nova tehnologija) najbolj zanašali.

Sončna energija

- Oglas -

Sončna energija bo postala cenejša, ko bodo solarne plošče postale tanjše, bolj zmogljive, ko se jih bo dalo lažje vzdrževati in montirati. Takšne plošče so že dobavljive na tržišču, vendar še niso tako cenovno ugodne, saj je tehnologija relativno nova.

Veter

Danes je vse več farm osredotočenih na pridelovanje energije s pomočjo vetra. Takšna energija je seveda 100% naravna in okolju neškodljiva, vendar strokovnjaki opozarjajo, da lahko takšne farme škodujejo pticam, zato bo morala industrija veternice modificirati.

Plimovanje

Energijo, katero lahko pridobimo s pomočjo plimovanja je relativno nova in nerazširjena ideja. Britansko podjetje Lunar Energy se je odločilo, da bo zgradilo prvo elektrarno, katero bo poganjalo plimovanje – energija iz te elektrarne naj bi zadoščala za nemoteno oskrbovanje 5000 domov.

Geotermalna energija

- Oglas -

Tudi geotermalna energija je tako rečeno ‘čista energija’, ki ne pušča sledi v okolju. Primerna je za ogrevanje doma, še posebaj v zimskih mesecih, ko ima zemlja pod površjem višjo temperaturo, kot pa na površju. Prav tako pa je geotermalna energija primerna za hlajenje doma poleti, ko je zemlja nekaj metrov pod površjem bolj hladna, kot na vrhu.

Znanstveniki vsak dan odkrivajo nove ideje in načine, kako pustiti čim manj sledi v naravi, vseeno pa zadovoljiti uporabnike, kateri se zanašajo na energijo vsak dan. Pa naj bo to le jutranja prha, pot v službo ali kosilo z družino – za vse to je potrebna energija.

Prejšnji članekPlazma ali LCD
Naslednji članekStiropor je tudi nevaren

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×