Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaEnergijski trendi

Energijski trendi

MORDA VAS ZANIMA

Trenutno je proizvodnja in poraba energije eden izmed najbolj perečih problemov današnje družbe. Opisali smo nekaj najbolj aktualnih energijskih trendov, na ketere se in se bomo v prihodnosti (vsaj dokler se ne pojavi kakšna nova tehnologija) najbolj zanašali.

Sončna energija

- Oglas -

Sončna energija bo postala cenejša, ko bodo solarne plošče postale tanjše, bolj zmogljive, ko se jih bo dalo lažje vzdrževati in montirati. Takšne plošče so že dobavljive na tržišču, vendar še niso tako cenovno ugodne, saj je tehnologija relativno nova.

Veter

Danes je vse več farm osredotočenih na pridelovanje energije s pomočjo vetra. Takšna energija je seveda 100% naravna in okolju neškodljiva, vendar strokovnjaki opozarjajo, da lahko takšne farme škodujejo pticam, zato bo morala industrija veternice modificirati.

Plimovanje

Energijo, katero lahko pridobimo s pomočjo plimovanja je relativno nova in nerazširjena ideja. Britansko podjetje Lunar Energy se je odločilo, da bo zgradilo prvo elektrarno, katero bo poganjalo plimovanje – energija iz te elektrarne naj bi zadoščala za nemoteno oskrbovanje 5000 domov.

Geotermalna energija

- Oglas -

Tudi geotermalna energija je tako rečeno ‘čista energija’, ki ne pušča sledi v okolju. Primerna je za ogrevanje doma, še posebaj v zimskih mesecih, ko ima zemlja pod površjem višjo temperaturo, kot pa na površju. Prav tako pa je geotermalna energija primerna za hlajenje doma poleti, ko je zemlja nekaj metrov pod površjem bolj hladna, kot na vrhu.

Znanstveniki vsak dan odkrivajo nove ideje in načine, kako pustiti čim manj sledi v naravi, vseeno pa zadovoljiti uporabnike, kateri se zanašajo na energijo vsak dan. Pa naj bo to le jutranja prha, pot v službo ali kosilo z družino – za vse to je potrebna energija.

Prejšnji članekPlazma ali LCD
Naslednji članekStiropor je tudi nevaren

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×