Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeStiropor je tudi nevaren

Stiropor je tudi nevaren

MORDA VAS ZANIMA

V današnjih časih je stiropor viden in uporabljen na večih področjih, vendar če vam vaše zdravje kaj pomeni se čim bolj izogibajte polistirena oz. njegove bolj komercialne različice – stiroporja.

Tega danes uporabljamo za kozarce, pladnje, zaboje, izolacijo, pakiranje, … vendar pa je stiropor škodljiv okolju ter prav tako tudi vašemu zdravju. Plastiko, ki nosi oznako 6 (polistiren) lahko predelajo v veliko oblik in se danes tudi množično uporablja. Pri sami proizvodnji takšne plastike uporabljajo petrolej, kar pa na okolju pusti veliko sled, saj takšna plastika potrebuje več stoletij, da se razgradi.

- Oglas -


Poleg tega pa polistiren pri segrevanju, razgrajevanju ali recikliranju sprošča potencialno strupene hlape. Torej, če ne želite, da bi vam strupene kemikalije prešle na hrano ali pijačo, se izogibajte polistirena in raje uporabljajte keramiko, steklo ali pa bolj varno plastiko z oznakami 1,2 ali 5.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×