Zdravje & prehranaRazkužilo za roke lahko napravite sami

Razkužilo za roke lahko napravite sami

MORDA VAS ZANIMA

Spet je prišla sezona prehladov ter gripe, zato je v tem času potrebno poskrbeti za to, da se izognemo preveliki količini bacilov in bakterij.

- Oglas -

Najbošjša obramba je redno umivanje rok. Zato mnogi uporabljajo razna razkužila za roke, problem pa je v tem, da ta razkužila niso tako poceni, nekatera vsebujejo za nas škodljive sestavine (anitbakterijsko milo), poleg tega pa na koncu vedno ostane prazna plastična embalaža, ki jo odvržemo.

Ali ne bi bilo bolje, da bi znali narediti razkužilo za roke kar doma? Vse kar potrebujete je gel aloe vere ter alkohol. Pri tem je dobro, da si lahko naredite mešanice kolikor si je pač želite ali potrebujete, doker so količine v razmerju 6 meric alkohola proti 4 mericam aloe vere. Poleg tega pa lahko mešanici dodate tudi približno 5 kapljic čajevca (če ste naredili približno 2dcl mešanice) ter olje sivke, ki odstrani tisti ‘vonj po bolnicah’. Mešanico lahko sedaj prelijete kamor želite, dobro pri tem pa je, da vam ne bo potrebno vsakič kupovati nove stekleničke, ko boste porabili njeno vsebino.

Seveda pa je še vedno priporočljivo čim večkrat umiti roke, saj lahko le na takšen način odpravite večino bakterij, katere so morda ostale na vaših rokah.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE