Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeOkolju prijazno?

Okolju prijazno?

MORDA VAS ZANIMA

Vsak dan več izdelkov obljublja, da so prijazni okolju, ampak ali so res?

  • Proizvodi z nazivom ‘naravno’ lahko vsebujejo nekaj bioloških sestavin, vendar pa lahko prav tako vsebujejo tudi sintetična barvila ter dišave.
  • Hipoalergeni dejansko nimajo nikakršnega pomena v zvezi z medicino. Ta beseda je dobila takšen ‘strokovni’ prizvok zaradi oglaševalske kampanje leta 1953. Zato danes ta beseda pomeni kar pač oglaševalci želijo da pomeni.
  • Biološko razgradljivo bi naj pomenilo, da se produkt razgradi takrat, ko pride v stik z zrakom, vlago, bakterijami oz. ostalimi organizmi, ki poskrbijo, da se določeni proizvod vrne v naravno stanje v čim krajšem času. Vendar pa nobena vlada ne preverja točnosti te biološko razgradljive trditve za vse proizvode.
  • Izraz prosta vzreja namiguje, da je meso oz. da mesni proizvodi (sem spadajo tudi jajca) prihajajo z kmetij, kjer gojijo živino ter perutnino v zunaj na odprtem. To pomeni, da te živali niso zaprte v prostoru, ampak se svobodno gibajo po kmetiji oziroma pašnikih. Vendar pa ni določeno, koliko ‘prostega časa’ kmetovalec takšni živali dejansko nameni.
  • Proizvodi z opombo, da ne vsebujejo dišav naj ne bi imeli nobene dišave, ki bi lahko mi zaznali. Vendar pa lahko takšen proizvod vsebuje sintetične sestavine, katere navidezno odstranijo dišave.
- Oglas -

Trenutno nima nobena država definiranega eko standarda za zgoraj omenjene termine. Zato imajo podjetja prosto pot pri uporabi zavajajočih pomenov pri oglaševanju in prodajanju njihovih produktov.

Zato je najbolje, da se izogibate takšnemu ‘eko’ zavajanju, pa čeprav se vam na prvi pogled zdi, da je izdelek res okolju ali človeku prijazen.

Največ, kar lahko storite je, da podpirate lokalne proizvode manjših kmetovalcev in obrtnikov, saj ste vsaj za večino the lahko skoraj popolnoma prepričani, da so okolju ter vašemu zdravju veliko bolj prijazna, saj takšni proizvodi ne prihajajo od multikorporacij, katerim se gre večinoma samo za zaslužek.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×