Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeOkolju prijazno?

Okolju prijazno?

MORDA VAS ZANIMA

Vsak dan več izdelkov obljublja, da so prijazni okolju, ampak ali so res?

  • Proizvodi z nazivom ‘naravno’ lahko vsebujejo nekaj bioloških sestavin, vendar pa lahko prav tako vsebujejo tudi sintetična barvila ter dišave.
  • Hipoalergeni dejansko nimajo nikakršnega pomena v zvezi z medicino. Ta beseda je dobila takšen ‘strokovni’ prizvok zaradi oglaševalske kampanje leta 1953. Zato danes ta beseda pomeni kar pač oglaševalci želijo da pomeni.
  • Biološko razgradljivo bi naj pomenilo, da se produkt razgradi takrat, ko pride v stik z zrakom, vlago, bakterijami oz. ostalimi organizmi, ki poskrbijo, da se določeni proizvod vrne v naravno stanje v čim krajšem času. Vendar pa nobena vlada ne preverja točnosti te biološko razgradljive trditve za vse proizvode.
  • Izraz prosta vzreja namiguje, da je meso oz. da mesni proizvodi (sem spadajo tudi jajca) prihajajo z kmetij, kjer gojijo živino ter perutnino v zunaj na odprtem. To pomeni, da te živali niso zaprte v prostoru, ampak se svobodno gibajo po kmetiji oziroma pašnikih. Vendar pa ni določeno, koliko ‘prostega časa’ kmetovalec takšni živali dejansko nameni.
  • Proizvodi z opombo, da ne vsebujejo dišav naj ne bi imeli nobene dišave, ki bi lahko mi zaznali. Vendar pa lahko takšen proizvod vsebuje sintetične sestavine, katere navidezno odstranijo dišave.
- Oglas -

Trenutno nima nobena država definiranega eko standarda za zgoraj omenjene termine. Zato imajo podjetja prosto pot pri uporabi zavajajočih pomenov pri oglaševanju in prodajanju njihovih produktov.

Zato je najbolje, da se izogibate takšnemu ‘eko’ zavajanju, pa čeprav se vam na prvi pogled zdi, da je izdelek res okolju ali človeku prijazen.

Največ, kar lahko storite je, da podpirate lokalne proizvode manjših kmetovalcev in obrtnikov, saj ste vsaj za večino the lahko skoraj popolnoma prepričani, da so okolju ter vašemu zdravju veliko bolj prijazna, saj takšni proizvodi ne prihajajo od multikorporacij, katerim se gre večinoma samo za zaslužek.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×