Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaAntibakterijsko milo: Grožnja za zdravje in okolje?

Antibakterijsko milo: Grožnja za zdravje in okolje?

MORDA VAS ZANIMA

Vedno več je govora o nevarnosti antibakterijskih mil. Milo naj namreč ne bi opravljajo naloge, katero bi moralo, to je razkuževanje, prav tako pa ustvarja novo vrsto bakterij; bakterije, ki postajajo vedno bolj odporne.

Poleg naštetega, pa navadno takšno milo vsebuje tudi triklosan – kemikalijo, ki zavira normalno rast hormonov. Vedno večja uporaba takšnega mila, pa škoduje tudi morskemu svetu, saj se iz naših odtokov umazana voda ponekod zliva v morje, kjer pride v stik z morskimi prebivalci.

- Oglas -

Čeprav je danes je na trgu že veliko dobrih alternativ antibakterijskim milom, pa triklosana ne najdemo le v omenjenem milu, ampak tudi v zobnih pastah, deodorantih, detergentih, mehčalcih, odstranjevalcih ličil, blagu, igračah, zdravstvenih napravah,… Zato je uporaba triklosana postala dokaj občutljiva zadeva, saj po mnenju strokovnjakov trikllosan bolj škoduje ljudem, kot pa da bi jih varoval pred bakterijami.

Zato so pri “Beyond Pesticides and Food and Water Watch“ začeli s peticijo, s katero želijo preprečiti uporabo triklosana v omenjenih proizvodih.

Podpisniki peticije se strinjajo, da:
1)    Triklosan ne deluje na tak način, kot bi moral
2)    Razširjena uporaba triklosana povzroča novo vrsto bakterij, odpornih na triklosan
3)    Triklosan se nabira v telesu
4)    Triklosan po vsej verjetnosti škoduje hormonom
5)    Triklosan lahko reagira z ostalimi kemikalijami in lahko nastane dioksin ter kloroform (oba sta strupena)
6)    Triklosan onesnažuje vodo in tako predstavlja grožnjo ekosistemu.

Dobro je vedeti, da je triklosan, tako kot pesticidi strupen. Res, da je smrtno nevaren bakterijam, vendar pa ni neškodljiv ljudem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×