[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAntibakterijsko milo: Grožnja za zdravje in okolje?

Antibakterijsko milo: Grožnja za zdravje in okolje?

MORDA VAS ZANIMA

Vedno več je govora o nevarnosti antibakterijskih mil. Milo naj namreč ne bi opravljajo naloge, katero bi moralo, to je razkuževanje, prav tako pa ustvarja novo vrsto bakterij; bakterije, ki postajajo vedno bolj odporne.

Poleg naštetega, pa navadno takšno milo vsebuje tudi triklosan – kemikalijo, ki zavira normalno rast hormonov. Vedno večja uporaba takšnega mila, pa škoduje tudi morskemu svetu, saj se iz naših odtokov umazana voda ponekod zliva v morje, kjer pride v stik z morskimi prebivalci.

- Oglas -

Čeprav je danes je na trgu že veliko dobrih alternativ antibakterijskim milom, pa triklosana ne najdemo le v omenjenem milu, ampak tudi v zobnih pastah, deodorantih, detergentih, mehčalcih, odstranjevalcih ličil, blagu, igračah, zdravstvenih napravah,… Zato je uporaba triklosana postala dokaj občutljiva zadeva, saj po mnenju strokovnjakov trikllosan bolj škoduje ljudem, kot pa da bi jih varoval pred bakterijami.

Zato so pri “Beyond Pesticides and Food and Water Watch“ začeli s peticijo, s katero želijo preprečiti uporabo triklosana v omenjenih proizvodih.

Podpisniki peticije se strinjajo, da:
1)    Triklosan ne deluje na tak način, kot bi moral
2)    Razširjena uporaba triklosana povzroča novo vrsto bakterij, odpornih na triklosan
3)    Triklosan se nabira v telesu
4)    Triklosan po vsej verjetnosti škoduje hormonom
5)    Triklosan lahko reagira z ostalimi kemikalijami in lahko nastane dioksin ter kloroform (oba sta strupena)
6)    Triklosan onesnažuje vodo in tako predstavlja grožnjo ekosistemu.

Dobro je vedeti, da je triklosan, tako kot pesticidi strupen. Res, da je smrtno nevaren bakterijam, vendar pa ni neškodljiv ljudem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×