Dom & energijaKupujte recikliran papir

Kupujte recikliran papir

MORDA VAS ZANIMA

Izbira recikliranega papirja je enostaven korak do velikih sprememb. Verjetno boste presenečeni, ko boste izvedeli, kako lahko takšno dejanje reši pesem ptic.

Sheryl Crow je pred časom dejala, da je najbolje uporabiti en kos toaletnega papirja, vendar nekaterim ta zamisel ne ugaja. Zakaj torej, če se že ne morete držati te navade, enostavno ne kupite recikliranega toaletnega papirja?

- Oglas -

Vendar pa se vam ni potrebno ustaviti tu – kupite lahko tudi reciklirane prtičke, robčke, kuhinjske brisače, pisalni papir, … Podatki za Ameriko namreč kažejo, da Američani letno odvržejo toliko papirja, da bi ga lahko raztegnili od Los Angelesa do New Yorka. Višina papirja pa bi bila kar 3,5m!

Glede na to, da sekanje dreves v Kanadi in Sibiriji poteka s svetlobno hitrostjo, škoduje avtohtonim prebivalcem teh krajev. V večini so seveda to ptice, med katerimi je že veliko ogroženih vrst, saj izumirajo zaradi vse večjega sekanja gozdov.

Torej reciklirajte in kupujete reciklirano!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×