Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
Dom & energijaKako privarčujemo z LCD monitorjem?

Kako privarčujemo z LCD monitorjem?

MORDA VAS ZANIMA

Za razliko od navadnega monitorja iz katodne cevi ali CTR (Cathode Ray Tube), je okolju prijaznejši monitor iz tekočih kristalov, ali LCD (Liquid Cristal Display).

- Oglas -

Res je, da so takšni monitorji na tržišču že dalj časa, vendar pa se nekateri še vedno ne zavedajo zakaj so ti monitorji boljši od njihovih predhodnikov. LCD ekrani so namreč za kar 66 % energijsko bolj zmogljivi, kot navadni CTR zasloni. Poleg tega pa ponujajo tudi boljšo kvaliteto slike; torej so boljši za uporabnika, kot tudi za okolje.

LCD monitor je v primerjavi z CTR monitorjem lahko tudi za do 80% tanjši in lažji, kar pomeni, da je za samo izdelavo bilo uporabljenega manj materiala, prihranjeno pa je bilo tudi na gorivu ter samem transportu.

Dokazano LCD monitorji proizvedejo manj odvečne toplote, kar pride v poletnih mesecih še toliko bolj prav, saj vam ni potrebno ‘naviti’ klimatske naprave.

Z medicinskega stališča je LCD veliko bolj prijazen očem, saj nižja intenzivnost in bolj enakomeren vzorec zmanjšata občutek utrujenosti.

- Oglas -

Pri nakupu novega monitorja je vseeno potrebno biti pozoren na Energy Star certifikat, ki trenutno zahteva, da je 80% porabljene energije porabljene s strani samega računalnika.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×