Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljeSončni stolpi

Sončni stolpi

MORDA VAS ZANIMA

Sončni stolpi so se izkazali za odlične pretvornike sončne energije v elektriko. V  takem stolpu je energija iz več zrcal usmerjena v eno samo točko, ki se nahaja na vrhu stolpa.

- Oglas -

Vročina, ki jo ta zrcala proizvedejo pa napaja turbine napolnjene s tekočino, katera na koncu proizvede elektriko. Že res, da je takšna energija čista, vendar pa je tudi izredno draga zaradi samega črpanja te tekočine v stolp in nazaj na tla.

Zato so se raziskovalci inštituta Masdar v Tokyu ter Cosmo Oil odločili za skupen projekt, imenovan ‘beam down’. Projekt bo omogočil, da bodo zrcala fokusirala vročino v točko na tleh, kar bo zmanjšalo stroške črpanja tekočine.

Vseeno pa je tu tudi slaba novica, saj lahko teh par dodatnih novih zrcal zmanjša samo energijsko učinkovitost za 20%. Gledano dolgoročno, pa je to vseeno boljša rešitev, saj ne bo potrebno toliko dodatne energije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×