0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeRecimo NE genskemu inženiringu, ki posega v naravo!

Recimo NE genskemu inženiringu, ki posega v naravo!

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki vsak dan dosegajo nove dosežke na področju molekularne biologije, ki je potrebna za boljše razumevanje narave, poleg tega pa je takšno znanje pomembno tudi v zdravstvenih pogledih.

- Oglas -


Vendar pa tega ne bi smeli izrabljati za spreminjanje našega okolja v ogromen genski eksperiment zaradi komercialnih namer. Biološka raznovrstnost je veliko bolj pomembna za naše preživetje, kot pa se to zdi na prvi pogled.

GSO ( Gensko Spremenjeni Organizmi)

Gensko spreminjanje stvari okoli nas omogoča znanstvenikom, da ustvarjajo nove rastline ter mikroorganizme na čisto nenaraven način. Takšni organizmi pa so za okolje izredno nevarni, saj izpodrivajo autohtone rastline in živali na nekontroliran način.


Ti novi organizmi ter rastline ustvarjajo gensko onesnaženost okolja, saj jih je zelo težko iztrebiti. Zaradi komercialnega interesa pa mediji zagotavljajo potrošnikom, da je takšno ravnanje ni nevarno. To dejanje s strani multinacionalk pa je nedopustno, saj potrošnikom niso dane niti prave informacije niti svobodna izbira.

- Oglas -

Zato je potrebno preprečiti takšno ravnanje, saj za enkrat še nimamo dovolj znanja, da bi znali upravljati s takšnimi organizmi ter rastlinami.

Evropa je trenutno vodilna na poti do ukinitve gensko spremenjene hrane, vendar pa je še vedno veliko podjetij, katera nočejo prenehati z proizvajanjem gensko spremenjenih produktov.

NAJNOVEJŠE