Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeVelika Britanija ne bo dosegla zadanega cilja

Velika Britanija ne bo dosegla zadanega cilja

MORDA VAS ZANIMA

Vlada Velike Britanije bo ‘padla na izpitu’ klimatskih sprememb čeprav je zapravila preko 265 milijonov britanskih funtov za veterne farme, te še vedno niso zmožne proizvesti dovolj električne energije.

- Oglas -

Leta 2000 si je prejšnja vlada zadala cilj, da bi 10 % elektrike Britanija dobila od obnovljivih virov. Vendar pa poročilo National Audit Office pravi, da ta cilj letos kljub ogromnim investicijam ne bo dosežen.

Podatki za leto 2008 so namreč pokazali, da je država iz obnovljivih virov pridobila le 5.5 %, zato je skoraj nemogoče, da bi v dveh letih pridelala skoraj dvakrat več, kot je prej v osmih letih. Zato so rok za ta cilj prestavili na leto 2020. Morda jim v naslednjih desetih letih le uspe, vendar pa je to zelo dolga doba za majhen napredek.

Okoljevarstvene skupine so seveda malce razočarane nad vlado, saj je le-ta imela ogromno podporo javnosti, vseeno pa je vlada vendarle uspela doseči vsaj en cilj že leta 1990, ko je zmanjšala emisije za 28 %, do leta 2020 pa imajo namen le-te zmanjšati še za 34 %.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×