Ekologija & OkoljeVelika Britanija ne bo dosegla zadanega cilja

Velika Britanija ne bo dosegla zadanega cilja

MORDA VAS ZANIMA

Vlada Velike Britanije bo ‘padla na izpitu’ klimatskih sprememb čeprav je zapravila preko 265 milijonov britanskih funtov za veterne farme, te še vedno niso zmožne proizvesti dovolj električne energije.

- Oglas -

Leta 2000 si je prejšnja vlada zadala cilj, da bi 10 % elektrike Britanija dobila od obnovljivih virov. Vendar pa poročilo National Audit Office pravi, da ta cilj letos kljub ogromnim investicijam ne bo dosežen.

Podatki za leto 2008 so namreč pokazali, da je država iz obnovljivih virov pridobila le 5.5 %, zato je skoraj nemogoče, da bi v dveh letih pridelala skoraj dvakrat več, kot je prej v osmih letih. Zato so rok za ta cilj prestavili na leto 2020. Morda jim v naslednjih desetih letih le uspe, vendar pa je to zelo dolga doba za majhen napredek.

Okoljevarstvene skupine so seveda malce razočarane nad vlado, saj je le-ta imela ogromno podporo javnosti, vseeno pa je vlada vendarle uspela doseči vsaj en cilj že leta 1990, ko je zmanjšala emisije za 28 %, do leta 2020 pa imajo namen le-te zmanjšati še za 34 %.

NAJNOVEJŠE