Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Ekologija & okoljeV letu 2009 proizvedenih 10 GW energije s pomočjo veternih turbin

V letu 2009 proizvedenih 10 GW energije s pomočjo veternih turbin

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav so nekaj let trajajoči kaosi glede elektrarne na veter na Cape Windu ter nenehne prepreke pri podobnih projektih verjetno marsikomu vzelo začetno upanje, pa statistični podatki za leto 2009 v Ameriki kažejo novo upanje.

- Oglas -


Organizacija American Wind Energy Association je izjavila, da je Amerika tekom leta 2009 s pomočjo energije na veter proizvedla kar 10GW čiste energije (4GW že v prvem četrtletju)! To pa je dovolj za napajanje 2.4 miljonov domov.

Za takšen dosežek je ‘kriva’ naložba 80 miljard dolarjev, ki jih je podjetje American Recovery and Investment namenilo za prazvoj projektov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×