Ekologija & okoljeAli obstajata dve vrsti kitov Ork?

Ali obstajata dve vrsti kitov Ork?

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki so odkrili, da obstajajo v severno atlantskem oceanu dve različni vrsti Orke, ki se razlikujeta pri prehranjevanju ter tudi genestkih lastnostih.

- Oglas -

Orke navdušujejo znanstvenike

Stvar je prišla že tako daleč, da te rezlike niso zanemarljive, ampak se zna zgoditi, da bosta na svetu po novem mogoče obstajali dve različni vrsti živali prvotno imenovane ene Orke.

Pregledali so 62 okostij kitov, med katerimi so bila nekatera stara tudi več sto let. Odkrili pa so, da ima ena vrsta okostja daljše zobe kot druga vrsta. To pa verjetno zato, ker se prva vrsta prehranjuje z manjšimi kiti, druga pa s kombinacijo tjulnjev ter rib.


Različne ekološke niše so torej živalsko vrsto priprljale do tega, da so prehranjevalne navade vplivale na genetske spremembe pri isti vrsti. Razlika med vrstama je opazna tudi pri sami velikosti kitov, saj je prva vrsta za skoraj 2 metra daljša od druge vrste.

- Oglas -

Kar pa je pri tem še toliko bolj navdušilo znanstvenike pa je to, da se obe vrsti nahajata na istem področju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×