Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljeAli obstajata dve vrsti kitov Ork?

Ali obstajata dve vrsti kitov Ork?

MORDA VAS ZANIMA

Znanstveniki so odkrili, da obstajajo v severno atlantskem oceanu dve različni vrsti Orke, ki se razlikujeta pri prehranjevanju ter tudi genestkih lastnostih.

- Oglas -

Orke navdušujejo znanstvenike

Stvar je prišla že tako daleč, da te rezlike niso zanemarljive, ampak se zna zgoditi, da bosta na svetu po novem mogoče obstajali dve različni vrsti živali prvotno imenovane ene Orke.

Pregledali so 62 okostij kitov, med katerimi so bila nekatera stara tudi več sto let. Odkrili pa so, da ima ena vrsta okostja daljše zobe kot druga vrsta. To pa verjetno zato, ker se prva vrsta prehranjuje z manjšimi kiti, druga pa s kombinacijo tjulnjev ter rib.


Različne ekološke niše so torej živalsko vrsto priprljale do tega, da so prehranjevalne navade vplivale na genetske spremembe pri isti vrsti. Razlika med vrstama je opazna tudi pri sami velikosti kitov, saj je prva vrsta za skoraj 2 metra daljša od druge vrste.

- Oglas -

Kar pa je pri tem še toliko bolj navdušilo znanstvenike pa je to, da se obe vrsti nahajata na istem področju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×