0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeV Parizu bodo namestili vodne turbine na reki Seni

V Parizu bodo namestili vodne turbine na reki Seni

MORDA VAS ZANIMA

Sena, znamenita reka, ki teče skozi Pariz, že mnogo stoletij navdušuje umetnike, privablja turiste, … Sedaj pa bo odigrala še pomembno vlogo kot vir obnovljive energije, saj so že razglasili, da bodo namestili rečne turbine pod štiri mostove na reki Seni.
The Pont du Garigliano, Pont de la Tournelle, Pont Marie in Pont au Change bodo v kratkem dobili po dve turbini, ki ju bodo namestili pod gladino reke ob vznožju mosta. Te mostove pa so izbrali zato, ker hitrost rečnega toka na teh lokacijah pospeši, kar je seveda idealno za večji izkoristek.

- Oglas -

Rečni tok sicer ne ustvari dovolj energije, kot jo drugače morski valovi, je v zadnjih letih tehnologija izkoriščanja vodnih virov za pridobivanje elektrike izredno napredovala. Vse več naprav lahko zato napajajo tudi počasne reke, s katerimi si še pred nekaj leti glede pridobivanja energije nismo mogli kaj dosti pomagati.

Mestne oblasti se zato že trudijo, vzpostaviti komunikacijo z najbolj uspodobljenimi energijskimi podjetji, ki bi te turbine namestila. Zmagovalca pa bodo razglasili šele januarja prihodnje leto, medtem ko se bo sama namestitev turbin začela šele spomladi 2010.

.

NAJNOVEJŠE