Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeV Parizu bodo namestili vodne turbine na reki Seni

V Parizu bodo namestili vodne turbine na reki Seni

MORDA VAS ZANIMA

Sena, znamenita reka, ki teče skozi Pariz, že mnogo stoletij navdušuje umetnike, privablja turiste, … Sedaj pa bo odigrala še pomembno vlogo kot vir obnovljive energije, saj so že razglasili, da bodo namestili rečne turbine pod štiri mostove na reki Seni.
The Pont du Garigliano, Pont de la Tournelle, Pont Marie in Pont au Change bodo v kratkem dobili po dve turbini, ki ju bodo namestili pod gladino reke ob vznožju mosta. Te mostove pa so izbrali zato, ker hitrost rečnega toka na teh lokacijah pospeši, kar je seveda idealno za večji izkoristek.

- Oglas -

Rečni tok sicer ne ustvari dovolj energije, kot jo drugače morski valovi, je v zadnjih letih tehnologija izkoriščanja vodnih virov za pridobivanje elektrike izredno napredovala. Vse več naprav lahko zato napajajo tudi počasne reke, s katerimi si še pred nekaj leti glede pridobivanja energije nismo mogli kaj dosti pomagati.

Mestne oblasti se zato že trudijo, vzpostaviti komunikacijo z najbolj uspodobljenimi energijskimi podjetji, ki bi te turbine namestila. Zmagovalca pa bodo razglasili šele januarja prihodnje leto, medtem ko se bo sama namestitev turbin začela šele spomladi 2010.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×