To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaNaravi prijazna dieta

Naravi prijazna dieta

MORDA VAS ZANIMA

Ko pomislimo na to, da bi radi pomagali naravi, nam verjetno ne pade najprej na pamet, da tudi s hrano, ki jo zaužijemo škodimo okolju.

- Oglas -

Resnica je pač takšna, da statistike kažejo, da je vzreja živina eden izmed glavnih krivcev za okoljevarstvene probleme. To pa ima tako lokalni kot tudi globalni vpliv. Zato je tu nekaj nasvetov, kako s spremembno prehrane lahko pripomoremo k okoljevarstvu.

Jejte ekološko pridelano (organsko) hrano

Ekološko pridelana hrana, je hrana, ki je bila pridelana brez uporabe pesticidov, sintetičnih gnojil, genetsko modificiranih organizmov ter ostalih okolju in ljudem škodljivih dejavnikov. Pri živalih pa to pomeni, da so bile vzrejene brez antibiotikov ter rastnih hormonov in da so se lahko prosto gibale na pašnikih.

Obiščite lokalno tržnico ali kmetijo

S tem boste zmanjšali količino emisij, ki bi jo drugače ustvarili, če bi se odpeljali do trgovine. Prav tako pa ste lahko prepričani, da je ta zelenjava bolj sveža kot pa tista v trgovinah, ki je po možnosti bila prepeljana tudi iz druge države, s čimer se je poleg vsega že pri transportu ustvarila gora emisij.

Postanite vegetarijanec ali vegan

Ne le, da boste s tem znižali stopnjo holesterola, ampak bo zaradi vas umrlo tudi manj živali. To pa seveda pomeni na prvem mestu manj nehumanega ubijanja, na drugem pa manjše izpuste ogljikovega dioksida v ozračje. Včasih so ljudje jedli meso za praznike, pa jim ni čisto nič manjkalo, sedaj pa je na jedilniku skoraj vsak dan.

Prosta reja

- Oglas -

Če kupujete proizvode, ki so bili pridobljeni s prosto rejo, potem ste lahko prepričani, da uživate veliko bolj zdravo hrano, saj ta ne vsebuje antibiotikov ter rastnih hormonov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×