Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaNaravi prijazna dieta

Naravi prijazna dieta

MORDA VAS ZANIMA

Ko pomislimo na to, da bi radi pomagali naravi, nam verjetno ne pade najprej na pamet, da tudi s hrano, ki jo zaužijemo škodimo okolju.

- Oglas -

Resnica je pač takšna, da statistike kažejo, da je vzreja živina eden izmed glavnih krivcev za okoljevarstvene probleme. To pa ima tako lokalni kot tudi globalni vpliv. Zato je tu nekaj nasvetov, kako s spremembno prehrane lahko pripomoremo k okoljevarstvu.

Jejte ekološko pridelano (organsko) hrano

Ekološko pridelana hrana, je hrana, ki je bila pridelana brez uporabe pesticidov, sintetičnih gnojil, genetsko modificiranih organizmov ter ostalih okolju in ljudem škodljivih dejavnikov. Pri živalih pa to pomeni, da so bile vzrejene brez antibiotikov ter rastnih hormonov in da so se lahko prosto gibale na pašnikih.

Obiščite lokalno tržnico ali kmetijo

S tem boste zmanjšali količino emisij, ki bi jo drugače ustvarili, če bi se odpeljali do trgovine. Prav tako pa ste lahko prepričani, da je ta zelenjava bolj sveža kot pa tista v trgovinah, ki je po možnosti bila prepeljana tudi iz druge države, s čimer se je poleg vsega že pri transportu ustvarila gora emisij.

Postanite vegetarijanec ali vegan

Ne le, da boste s tem znižali stopnjo holesterola, ampak bo zaradi vas umrlo tudi manj živali. To pa seveda pomeni na prvem mestu manj nehumanega ubijanja, na drugem pa manjše izpuste ogljikovega dioksida v ozračje. Včasih so ljudje jedli meso za praznike, pa jim ni čisto nič manjkalo, sedaj pa je na jedilniku skoraj vsak dan.

Prosta reja

- Oglas -

Če kupujete proizvode, ki so bili pridobljeni s prosto rejo, potem ste lahko prepričani, da uživate veliko bolj zdravo hrano, saj ta ne vsebuje antibiotikov ter rastnih hormonov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×