Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.
Dom & energijaNaravni bazen

Naravni bazen

MORDA VAS ZANIMA

Naravni bazeni so lepi, osvežilni ter brez nevarnih kemikalij. Res je, da je za enkrat ta trend aktualen v Ameriki, vendar pa lahko kaj kmalu postane tudi pri nas.

- Oglas -

Zato je naravni bazen vsekakor vreden omembe. Takšni bazeni ponujajo alternativo navadnim bazenom, ki so polni raznih kemikalij.

Res je, da smo v Evropi podobne primere poznali že pred nekaj desetletji, vendar pa so takrat bili to ribniki, v katerih se je dalo tudi plavati. Delovali pa so na principu vzpostavitve manjših ekosistemov.

Če za naraven bazen skrbimo pravilno, potem lahko pričakujejo plavanje v vodi, ki je bistra kot alpsko jezero, inštalacija takšnega bazena pa ni nič dražja od navadnega. Bistveno pri tem je to, da vzpostavimo cono z vodnimi rastlinamo okoli plavalnega področja, saj bodo te na naraven način filtrirare vodo.

Takšen bazen je od navadnega boljši seveda za to, ker je klor dokaj agresivna kemikalija, ki škoduje koži in lasem, dokazano pa je tudi da klor povečuje tveganje za obolenjem astme.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×