Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
ŽivaliV Avstriji so se odločili za bolj premišljen ukrep, zato volkove strašijo...

V Avstriji so se odločili za bolj premišljen ukrep, zato volkove strašijo z gumijastimi naboji

MORDA VAS ZANIMA

Naši severni sosedje iz območja Spodnje Avstrije so se odločili za varnostni ukrep proti volkovom. Zaradi večjega števila volkov in zaradi njihovih napadov na živino v regiji med Dunajem in mejo s Češko, so se odločili za varnostno potezo. Lovcem na tem območju je dovoljeno streljati na volkove, a le z gumijastimi naboji, saj je volk zaščitena in ogrožena vrsta.

A Avstriji volkove strašijo z gumijastimi naboji

Z gumijastimi naboji strašijo volkove

- Oglas -

Daniel Heindl iz kmetijske zbornice Spodnje Avstrije je avstrijskemu mediju ORF sporočil, da bo podeželskim prebivalcem z lovskimi dovoljenji dovoljeno uporabljati gumijaste naboje proti volkovom, da bi jih prestrašili in tako zavarovali sebe in svojo živino, vendar volka ne smejo usmrtiti.

Glavni lokalni lovec Werner Spinka je za ekipo ORF povedal, da bo predpis, ki se bo uporabljali do konca leta, strelcem omogočil, da volkove v bližini živine strašijo z gumijastimi naboji. »Ta ukrep se je izkazal za učinkovitega že samo zaradi hrupa, ki ga gumijasti naboji povzročajo,« je dejal.

Volkove so na nekaterih območjih popolnoma iztrebili

Od leta 2016 so se volkovi v majhnih skupinah v Avstriji razmnožili, čeprav naj bi bil zadnji volk iztrebljen že leta 1882, kot poročajo in neprofitne organizacije Svetovni sklad za naravo svetovni sklad za naravo (World Wild Fund for Nature (WWF)). Večanje populacije volkov v Spodnji Avstriji je posledica večjih populacij v sosednjih državah, kot so Švica, Italija in Nemčija, ki jih spodbujajo zakoni o ohranjanju divjih živali in drugačnega ravnanja z njimi.

V juniju lani je v Spodnji Avstriji potekala konferenca, ki jo je organiziral Max Rossberg iz avtrijske veje Evropske zveze za divjino (European Wilderness Society), kjer so dejali, da je treba kmetom pomagati na več nivojih, med drugim tudi s tem, da se jim povrne izgubo. Treba je zaščititi tako volkove kot živino, kar pomeni stalno komuniciranje med različnimi zainteresiranimi stranmi.

- Oglas -

Skupno število volkov, živečih širom Evrope, ocenjujejo na 10.000 – 12.000. Niso volkovi tisti, ki so nevarni, ampak je nevarno povzročanje in ustvarjanje strahu. S pravilnim pristopom se moramo naučiti živeti ob divjih živali. Lovska zveza v Spodnji Avstriji je pohvalila tovrsten ukrep z gumijastimi naboji, saj menijo, da se bo volk s tem začel bati človeka, s čimer bodo zmanjšali nevarnost, sicer pa mnogi še vedno pozivajo k uporabi pravih krogel.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×