Zdravje & prehranaUravnavajte stres s hrano

Uravnavajte stres s hrano

MORDA VAS ZANIMA

Vsakdanje obveznosti so velikokrat razlog za stres, poleg tega pa nas morda prepogosto odvrnejo od zdravega prehranjevanja na delovnem mestu in tudi doma. Pravilno izbrana hrana vam namreč lahko pomaga ohranjati stabilno raven krvnega sladkorja in pomaga pri soočanju s stresom.

- Oglas -

prehrana in stres

Semena

Laneno seme, bučna semena in sončnična semena so bogati viri magnezija . Magnezij lahko pomaga pri preprečevanju depresije, utrujenosti in razdraženosti. Magnezij naj bi pomagal tudi pri blaženju menstruacijskih krčev in predmenstrualnega sindroma.

Avokado

Če si za zajtrk privoščite malo avokada, ki vsebuje zdrave maščobne kisline, ki so prijazne tudi vašemu srcu, boste manj verjetno posegli po nezdravih prigrizkih za malico. A s količino ne pretiravajte, saj je avokado precej kaloričen.

Losos

V stanju stresa je v telesu povečana količina stresnih hormonov adrenalina in kortizola. Omega 3 maščobne kisline v lososu in ostalih ribah imajo proti vnetne lastnosti, ki lahko pomagajo pri blaženju negativnih učinkov stresnih hormonov, ki so odgovorni za občutke tesnobe in živčnosti.

Jogurt

- Oglas -

Strokovnjaki vedno bolj poudarjajo povezavo med prebavo in stresom. Zdrava prebava je temelj za zdravje telesa, zato poskrbite, da bodo prebavni procesi v vašem telesu kar se da učinkoviti. Pomagate si lahko z jogurtom, študije namreč kažejo, da uživanje probiotikov lahko zmanjša možgansko aktivnost v delih, ki so povezani z nastankom stresa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×