Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeUporaba javnega prevoza zmanjšuje verjetnost za debelost

Uporaba javnega prevoza zmanjšuje verjetnost za debelost

MORDA VAS ZANIMA

Znano je, da manj vožnje z lastnim avtomobilom in več uporabe javnega prevoza pripomore k čistejšemu okolju. Vendar pa lahko to obenem bistveno zmanjša odstotek pretežkih posameznikov znotraj določene populacije. Do te ugotovitve so pred nedavnim prišli tudi raziskovalci z Univerze v Illinoisu.

Dokaz, da resnično šteje prav vsaka telesna aktivnost

- Oglas -

Namen raziskave je bil preučiti povezavo med pogostostjo uporabe javnih prevoznih sredstev in debelostjo. Kot se je izkazalo, obstaja izredno močna korelacija med normalno telesno težo in pogostejšo uporabo javnega prevoza. Že majhno povečanje števila uporabnikov javnega prevoza lahko pomembno vpliva na odstotek debelosti znotraj posameznih skupin.

Čeprav se torej še vedno vozite, naj bi že samo dejstvo, da morate priti do posameznih postajališč, pomembno pripomoglo k ohranjanju zdrave telesne teže. Posamezna pot sicer mogoče ni dolga, vendar se te razdalje vseskozi seštevajo. Mnogokrat so se posamezniki, ki bi bili sicer ves dan praktično neaktivni, prisiljeni vsaj malo gibati prav zaradi uporabe javnega prevoza.

»Urbana dieta«: uporaba javnega prevoza vpliva tudi na nakupe

Kot je mogoče domnevati, pa naj bi obstajali tudi drugi dejavniki, zakaj pogostejša uporaba javnega prevoza običajno pomeni manjšo verjetnost za debelost pri posameznikih. Eden izmed njih naj bi bil na primer ta, da so ljudje takrat, ko uporabljajo javni prevoz, v živilskih trgovinah precej bolj premišljeni pri izbiri hrane, kot če gredo v trgovino z lastnim avtomobilom. Zavedajo se namreč, da bodo morali nato nakupljeno hrano tudi nekako spraviti domov. Nekateri imenujejo ta fenomen kar »urbana dieta«.

Učinkovit javni prevoz predpogoj za njegovo pogostejšo uporabo

Ponekod v tujini se sicer porast storitev, kot je na primer Uber, vse večkrat uporablja kot izgovor za zmanjševanje sredstev, namenjenih izboljševanju javnega prevoza. Vendar pa navedeni podatki kažejo, da razvita infrastruktura na področju javnega prevoza ni zgolj investicija v bolj zdravo okolje, ampak tudi v bolj zdravo prebivalstvo.

- Oglas -

Preberite tudi: Hitra hoja: že pol ure dnevno lahko spremeni ogromno!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×