Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaNajboljša naravna pomoč pri povišanem holesterolu

Najboljša naravna pomoč pri povišanem holesterolu

MORDA VAS ZANIMA

Pri povišanem holesterolu si lahko uspešno pomagate z določenimi naravnimi možnostmi – nekatere izmed najboljših boste našli v nadaljevanju. Še preden pa jih naštejemo, naj spomnimo, katera sta dva najpogostejša razloga za povišan holesterol: živalski izdelki in stres. Čeprav je lahko narava naša velika zaveznica pri blaženju številnih zdravstvenih težav, pa je za dolgoročno izboljšanje pogosto potrebno razčistiti s samimi vzroki.

Zeleni čaj

- Oglas -

Katehin, najpomembnejši polifenol v zelenem čaju, je odličen antioksidant, ki blaži številne težave z zdravjem in pomaga pri zmanjševanju tveganja za mnoge bolezni. Tako lahko pitje zelenega čaja med drugim pomaga tudi pri zniževanju količine škodljivega  LDL-holesterola v telesu.

Artičoke

Čeprav imajo artičoke številne pozitivne vplive na zdravje, je eden izmed njih še posebej izrazit, in sicer pozitiven vpliv na jetra. Ker holesterol nastaja prav v naših jetrih, ni posebej presenetljivo, da lahko tudi artičoke pripomorejo k znižanju ravni slabega holesterola.

Ingver

Verjetno poznate kar precej situacij, v katerih si je mogoče pomagati z ingverjem. To je na primer izvrstna rešitev za prebavne težave, za lajšanje simptomov prehlada, za lažje hujšanje itn. Med mnoge blagodejne učinke ingverja pa sodi tudi dejstvo, da je zelo koristen za tiste, ki se spopadate s povišanim holesterolom.

Česen

Podobno kot v primeru previsokega krvnega tlaka lahko tudi pri povišanem holesterolu pomaga česen – zagotovo eno najbolj zdravih živil. Pozitivni vplivi česna so tudi tu povezani predvsem z alicinom – ključno sestavino, ki jo vsebuje.

Žafran

- Oglas -

Uporaba žafrana pripomore k barvni popestritvi številnih jedi, saj gre za začimbo, ki poskrbi za sončen rumenkast odtenek. Vendar pa to še zdaleč ni edino, kar žafran zmore. To je začimba, ki je med drugim odlična naravna pomoč pri zniževanju holesterola oziroma nasploh pri zaščiti vašega srčno-žilnega sistema.

Pegasti badelj

Ob omembi pegastega badlja seveda mnogi najprej pomislijo na jetra. Res gre za dodatek, ki je še posebej priljubljen za preprečevanje resnejših težav z jetri. To pa pomeni, da lahko koristi tudi tistim, ki ste zaskrbljeni zaradi povišanega LDL-holesterola.

Preberite tudi: Zamaščena jetra: od vzrokov do zdravljenja ter preventive

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×