0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNajboljša naravna pomoč pri povišanem holesterolu

Najboljša naravna pomoč pri povišanem holesterolu

MORDA VAS ZANIMA

Pri povišanem holesterolu si lahko uspešno pomagate z določenimi naravnimi možnostmi – nekatere izmed najboljših boste našli v nadaljevanju. Še preden pa jih naštejemo, naj spomnimo, katera sta dva najpogostejša razloga za povišan holesterol: živalski izdelki in stres. Čeprav je lahko narava naša velika zaveznica pri blaženju številnih zdravstvenih težav, pa je za dolgoročno izboljšanje pogosto potrebno razčistiti s samimi vzroki.

- Oglas -

Zeleni čaj

Katehin, najpomembnejši polifenol v zelenem čaju, je odličen antioksidant, ki blaži številne težave z zdravjem in pomaga pri zmanjševanju tveganja za mnoge bolezni. Tako lahko pitje zelenega čaja med drugim pomaga tudi pri zniževanju količine škodljivega  LDL-holesterola v telesu.

Artičoke

Čeprav imajo artičoke številne pozitivne vplive na zdravje, je eden izmed njih še posebej izrazit, in sicer pozitiven vpliv na jetra. Ker holesterol nastaja prav v naših jetrih, ni posebej presenetljivo, da lahko tudi artičoke pripomorejo k znižanju ravni slabega holesterola.

Ingver

Verjetno poznate kar precej situacij, v katerih si je mogoče pomagati z ingverjem. To je na primer izvrstna rešitev za prebavne težave, za lajšanje simptomov prehlada, za lažje hujšanje itn. Med mnoge blagodejne učinke ingverja pa sodi tudi dejstvo, da je zelo koristen za tiste, ki se spopadate s povišanim holesterolom.

- Oglas -

Česen

Podobno kot v primeru previsokega krvnega tlaka lahko tudi pri povišanem holesterolu pomaga česen – zagotovo eno najbolj zdravih živil. Pozitivni vplivi česna so tudi tu povezani predvsem z alicinom – ključno sestavino, ki jo vsebuje.

Žafran

Uporaba žafrana pripomore k barvni popestritvi številnih jedi, saj gre za začimbo, ki poskrbi za sončen rumenkast odtenek. Vendar pa to še zdaleč ni edino, kar žafran zmore. To je začimba, ki je med drugim odlična naravna pomoč pri zniževanju holesterola oziroma nasploh pri zaščiti vašega srčno-žilnega sistema.

Pegasti badelj

Ob omembi pegastega badlja seveda mnogi najprej pomislijo na jetra. Res gre za dodatek, ki je še posebej priljubljen za preprečevanje resnejših težav z jetri. To pa pomeni, da lahko koristi tudi tistim, ki ste zaskrbljeni zaradi povišanega LDL-holesterola.

Preberite tudi: Zamaščena jetra: od vzrokov do zdravljenja ter preventive

.

NAJNOVEJŠE