Ekologija & OkoljeTonga za nuklearno energijo

Tonga za nuklearno energijo

MORDA VAS ZANIMA

Kralj Tonge je v parlamentu povedal, da vrjame v to da bi morala država razmišljati o nuklearni energiji, če želijo zadovoljiti svoje potrebe po električni energiji.

- Oglas -

Po njegovem naj bi mu narava narekovala, da se naj obrnejo k nuklearni energiji. Prav tako pa bi nuklearna elektrarna pomagala pri razsoljevanju vode. Trenutno namreč skoraj večina energije prihaja z dizelskih generatorjev, uvoz dizla pa je seveda izredno drag.

Država je prav tako naredila načrt, ki so ga razvili leta 2009, ki pravi, da mora vsaj polovica vse energije priti iz obnovljivih virov energije. Kraljev predlog je bil vsekakor nepričakovan, saj morajo, za pomoč prostiti Avstralijo in Novo Zelandijo, da bi ga lahko izpolnili. Vseeno pa je za državo bolj priporočljivo, da se za pridobitev energije obrne na sončno energijo, saj bi lahko tudi s pomočjo le-te rešili problem razsoljevanja vode.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×