Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Ekologija & okoljeTonga za nuklearno energijo

Tonga za nuklearno energijo

MORDA VAS ZANIMA

Kralj Tonge je v parlamentu povedal, da vrjame v to da bi morala država razmišljati o nuklearni energiji, če želijo zadovoljiti svoje potrebe po električni energiji.

- Oglas -

Po njegovem naj bi mu narava narekovala, da se naj obrnejo k nuklearni energiji. Prav tako pa bi nuklearna elektrarna pomagala pri razsoljevanju vode. Trenutno namreč skoraj večina energije prihaja z dizelskih generatorjev, uvoz dizla pa je seveda izredno drag.

Država je prav tako naredila načrt, ki so ga razvili leta 2009, ki pravi, da mora vsaj polovica vse energije priti iz obnovljivih virov energije. Kraljev predlog je bil vsekakor nepričakovan, saj morajo, za pomoč prostiti Avstralijo in Novo Zelandijo, da bi ga lahko izpolnili. Vseeno pa je za državo bolj priporočljivo, da se za pridobitev energije obrne na sončno energijo, saj bi lahko tudi s pomočjo le-te rešili problem razsoljevanja vode.

Prejšnji članekEko nasveti
Naslednji članekŠtudentje sestavili električno vozilo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×