0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaEko nasveti

Eko nasveti

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno veliko ljudi razmišlja o pospravljanju navlake, ki se je čez leto nabrala v hišah, garažah in stanovanjih.

- Oglas -

Sicer je to, da se znebimo odvečne navlake odlična stvar, vendar pa metanje takšnih stvari stran še ne pomeni ravno dobro stvar za okolje.

Zato je tu nekaj nasvetov kako se na prijazen način znebiti navlake.

  • Garažna prodaja: res je, da te stvari po navadi vidimo v ameriških filmih, vendar pa to niti ni tako slaba zamisel. Namesto, da neko stvar, ki je še uporabna zavržemo, jo lahko prodamo nekomu, ki pa jih bo morda potreboval.
  • Doniranje: V Sloveniji obstaja veliko organizacij, katerim lahko donirate razne stvari. Potrebno je le malo brskanja po spletu …
  • Prodaja: prav tako lahko veliko stvari prodamo preko interneta na spletnih oglasnikih. Morda se vam bo to najprej zdelo malce smešno, zakaj bi nekdo hotel stvar, ki se vam zdi neuporabna, vendar pa se velikokrat najde kdo, ki pa točno takšno stvar potrebuje.
  • Če ne veste kam s starimi knjigami in učbeniki pokličite na lokalne šole ali knjižnice, saj se lahko velikokrat zgodi, da jih tam potrebujejo.
  • V soseski vzpostavite ‘sposojevalni program’, kjer si lahko cela ulica npr. sposodi kosilnico in tako ne bo potrebno vsem hišam imeti svoje.
  • Ko po hiši čistite prah, bodite pozorni, da uporabljate čistilo, ki temelji na bazi rastlin, saj je to veliko boljše za okolje in tudi za vaše zdravje.
.

NAJNOVEJŠE