Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaEko nasveti

Eko nasveti

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno veliko ljudi razmišlja o pospravljanju navlake, ki se je čez leto nabrala v hišah, garažah in stanovanjih.

- Oglas -

Sicer je to, da se znebimo odvečne navlake odlična stvar, vendar pa metanje takšnih stvari stran še ne pomeni ravno dobro stvar za okolje.

Zato je tu nekaj nasvetov kako se na prijazen način znebiti navlake.

  • Garažna prodaja: res je, da te stvari po navadi vidimo v ameriških filmih, vendar pa to niti ni tako slaba zamisel. Namesto, da neko stvar, ki je še uporabna zavržemo, jo lahko prodamo nekomu, ki pa jih bo morda potreboval.
  • Doniranje: V Sloveniji obstaja veliko organizacij, katerim lahko donirate razne stvari. Potrebno je le malo brskanja po spletu …
  • Prodaja: prav tako lahko veliko stvari prodamo preko interneta na spletnih oglasnikih. Morda se vam bo to najprej zdelo malce smešno, zakaj bi nekdo hotel stvar, ki se vam zdi neuporabna, vendar pa se velikokrat najde kdo, ki pa točno takšno stvar potrebuje.
  • Če ne veste kam s starimi knjigami in učbeniki pokličite na lokalne šole ali knjižnice, saj se lahko velikokrat zgodi, da jih tam potrebujejo.
  • V soseski vzpostavite ‘sposojevalni program’, kjer si lahko cela ulica npr. sposodi kosilnico in tako ne bo potrebno vsem hišam imeti svoje.
  • Ko po hiši čistite prah, bodite pozorni, da uporabljate čistilo, ki temelji na bazi rastlin, saj je to veliko boljše za okolje in tudi za vaše zdravje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×