Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Ekologija & okoljeNajvečji capelin na svetu

Največji capelin na svetu

MORDA VAS ZANIMA

Govori se, da bodo cepelini kmalu prišli nazaj v modo in pred nedavnim je bil predstavljen prvi prototip največjega cepelina na svetu.

- Oglas -

Ta orjak se imenuje The Bullet, meri več kot 71m v dolžino in je za 12m daljši od znanega Goodyearovega cepelina.

V primerjavi z ostalimi zračnimi plovili so cepelini dokaj počasni in malce nerodni v zraku, vendar pa ta primanjkljaj dobro nadomestijo s tem, da lahko v zraku ostanejo izredno dolgo. Trenutno lahko Bullet ostane v zraku kar 48ur, z raznimi modifikacijami pa pričakujejo, da bo ta lahko v zraku ostal tudi cel teden. Bulletova največja hitrost je 129 km/h, vendar pa bo v povprečju vozil s hitrostjo 55-65km/h.

Možnost dolgega poleta je vsekakor mikavna za vojsko, kot tudi za civilno uporabo. Če so dovolj visoko, lahko cepelini namreč delujejo kot neke vrste povezava med sateliti in zemljo, saj zapolni mejo med navadnimi letali ter sateliti.

Omenjeni cepelin bo prav tako lahko nosil breme 905 kg do višine 6100 metrov. Namen takšnega plovila bo seveda nadzorovanje v obrambne namene, kot tudi skrb za varnost, saj bo lahko pomagal pri dostavljanju virov, kmetijstvu, gozdnih požarih kot tudi telekomunikacijah.

Prejšnji članekNasveti za varčno vrtnarjenje
Naslednji članekEko nasveti

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×