Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Ekologija & okoljeŠtudentje sestavili električno vozilo

Študentje sestavili električno vozilo

MORDA VAS ZANIMA

Diplomantje Univerze Stanford so za njihovo diplomsko nalogo oblikovali in sestavili električno vozilo v le desetih tednih.

- Oglas -

Električno vozilo so poimenovali WENG (Where Everyone Needs to Go), največja hitrost, ki jo vozilo lahko doseže pa je 65km/h. Položaj motorjev pri vozilu WENG se nahaja pri zadnjih kolesih, akumulator pod tlemi, vozilo pa je mogoče voziti s pomočjo igralne palice ter pedal.

Res je, da je vozilo dokaj osiromašeno kar se tiče današnjih standardov, vendar pa verjetno dejstvo, da ga je sestavilo pet študentov v pičlih 10 tednih verjetno to pomanjklivost odtehta. Prav tako je tudi sam namen vozila dokaj vzpodbudna stvar, saj je bilo ustvarjeno, da bi vzpodbudilo ljudi k premisleku ali dejansko potrebujejo ves luksuz, ki ga danes avtomobili premorejo.

Eden izmed študentov je zato pripomnil, da se mu zdi neumno, da imajo nekateri avtomobile dražje od 4000 eur samo zato, da se peljejo do trgovin.

Kako izgleda vozilo v praksi, si lahko ogledate v spodnjem videu.
- Oglas -

Prejšnji članekTonga za nuklearno energijo
Naslednji članekSkrb za vašo kuhinjo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×