DomovEkologija & okoljeŠtudentje sestavili električno vozilo

Študentje sestavili električno vozilo

Diplomantje Univerze Stanford so za njihovo diplomsko nalogo oblikovali in sestavili električno vozilo v le desetih tednih.

- Oglas -

Električno vozilo so poimenovali WENG (Where Everyone Needs to Go), največja hitrost, ki jo vozilo lahko doseže pa je 65km/h. Položaj motorjev pri vozilu WENG se nahaja pri zadnjih kolesih, akumulator pod tlemi, vozilo pa je mogoče voziti s pomočjo igralne palice ter pedal.

Res je, da je vozilo dokaj osiromašeno kar se tiče današnjih standardov, vendar pa verjetno dejstvo, da ga je sestavilo pet študentov v pičlih 10 tednih verjetno to pomanjklivost odtehta. Prav tako je tudi sam namen vozila dokaj vzpodbudna stvar, saj je bilo ustvarjeno, da bi vzpodbudilo ljudi k premisleku ali dejansko potrebujejo ves luksuz, ki ga danes avtomobili premorejo.

- Oglas -

Eden izmed študentov je zato pripomnil, da se mu zdi neumno, da imajo nekateri avtomobile dražje od 4000 eur samo zato, da se peljejo do trgovin.

Kako izgleda vozilo v praksi, si lahko ogledate v spodnjem videu.

- Oglas -
Prejšnji članekTonga za nuklearno energijo
Naslednji članekSkrb za vašo kuhinjo
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×