0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaTemeljito čiščenje stanovanja z alkoholnim kisom

Temeljito čiščenje stanovanja z alkoholnim kisom

MORDA VAS ZANIMA

Na podlagi ponudbe čistil v trgovinah bi lahko sklepali, da moramo za vsako opravilo, ki je del čiščenja stanovanja, uporabiti posebno, namensko čistilo. Vendar pa to na srečo ne drži. Če zapravljate ogromno denarja za kupovanje najrazličnejših čistil, obenem pa vam zmanjkuje prostora za shranjevanje, je čas za spremembe. Poenostavite rutino čiščenja ter obenem naredite nekaj dobrega za svoje zdravje in okolje. Alkoholni kis lahko uspešno nadomesti najrazličnejša čistila, ki so nemalokrat polna agresivnih sestavin. Tako pri čiščenju ne boste več izpostavljeni sestavinam, ki bi lahko ogrozile vaše zdravje, rezultati pa bodo primerljivi ali celo boljši.

- Oglas -

Čiščenje mikrovalovne pečice

Odstranjevanje zasušenih ostankov hrane je lahko zelo zamudno, toda na srečo si lahko pri čiščenju notranjosti mikrovalovne pečice pomagate z uporabnim trikom. V mikrovalovno pečico postavite posodico, napolnjeno z mešanico alkoholnega kisa in vode (kis in vodo zmešajte v razmerju 1 : 1). Tako bo večino dela namesto vas opravila para, vi boste morali notranjost mikrovalovne pečice le že zbrisati s čisto krpo. Poleg tega pa lahko s pomočjo te metode nevtralizirate morebitne neprijetne vonjave.

Čiščenje aparatov za kavo in grelnikov vode

V grelnikih za vodo in kavnih aparatih se hitro nakopiči vodni kamen, ki ovira optimalno delovanje naprave in povečuje tveganje za okvare. Tako je pametno, da skrbite za redno odstranjevanje vodnega kamna. Segrejte mešanico vode in kisa in počakajte, da kis počasi raztopi vodni kamen.

Odmaševanje in osvežitev odtokov

Zamašeni odtoki lahko povzročijo ogromno težav. Če boste v njih občasno nalili malce kisa, boste s tem razgradili manjše delce in preprečili, da se sprimejo v večji skupek, ki bi lahko zamašil odtok. Poleg tega pa s tem preprečite razvoj neprijetnih vonjav v odtokih. Če je odtok že zamašen, pa priporočamo, da vanj najprej stresete sodo bikarbono, nato pa prilijete kis. Malce počakajte, na koncu pa v odtok zlijte še vročo vodo.

- Oglas -
Čiščenje kavnega aparata s kisom

Čiščenje pomivalnega stroja

V zgornji predal položite posodo, napolnjeno z alkoholnim kisom, in zaženite pomivalni stroj. Nato pa lahko pred izpiranjem dodate še malce sode bikarbone. To bo poskrbelo za dezinfekcijo, odstranitev vodnega kamna in osvežitev notranjosti pomivalnega stroja.

Odstranjevanje vodnega kamna z nastavka za tuširanje

Vodni kamen, ki se nakopiči na površini nastavka za prhanje, pogosto oslabi vodni curek oziroma zmanjša vodni pritisk. Čiščenje nastavka z alkoholnim kisom omogoča hitro in enostavno odpravo težave.

Odstranjevanje madežev s preprog

Z alkoholnim kisom si lahko pomagate tudi pri odstranjevanju madežev s preprog. Najprej zmešajte 500 mililitrov tople vode, 1 žlico alkoholnega kisa in 1 žlico detergenta za pomivanje posode, nato pa s pomočjo krpe iz mikrovlaken nežno zdrgnite madež (priporočamo, da mešanico najprej preizkusite na manjšem, manj opaznem delčku preproge). Počakajte približno 10 minut. Na koncu madež zdrgnite še s suho krpo.

Čiščenje s kisom

Čiščenje straniščne školjke

Pred spanjem po notranjosti školjke popršite alkoholni kis. Zjutraj dodajte sodo bikarbono ter školjko dobro zdrgnite s straniščno ščetko in potegnite vodo. Nato krpo iz mikrovlaken pomočite v kis ter z njo zbrišite pokrov in zunanjost školjke.

- Oglas -

Čiščenje kopalnice

S pomočjo kisa lahko očistite tudi druge elemente v kopalnici. Posodo z razpršilko napolnite z mešanico alkoholnega kisa, detergenta za pomivanje posode in vode (sestavine mešajte v razmerju 2 : 1 : 2). Mešanico nato popršite po umivalniku, kadi in bideju in počakajte približno 5 minut. Na koncu elemente zdrgnite z gobico.

Odstranjevanje madežev z vrat kabine za tuširanje

Alkoholni kis je odličen tudi za odstranjevanje madežev vodnih kapljic z vrat kabine za tuširanje. Kis najprej nalijte v primerno posodico in ga približno 30–45 sekund segrevajte v mikrovalovni pečici. Segret kis nato prelijte v steklenico z razpršilko in dodajte nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode. Mešanico popršite po vratih kabine za tuširanje, počakajte 5 minut in jo odstranite z vlažno gobico. Na koncu vrata zbrišite s suho krpo iz mikrovlaken.

NAJNOVEJŠE