Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
Ekologija & okoljeTeja Glažar: Tečna na prijazen način

Teja Glažar: Tečna na prijazen način

MORDA VAS ZANIMA

Kavo, obvezno spremljevalko intervjujev, je hotela plačati ona. »Vedno plača starejši,« je poudarila Teja Glažar. »Vidite, tako je to, če provinca pride v mesto,« se je pošalila, ker tega pravila bontona pač ne poznajo povsod. Ampak tisto o »starejših« morda velja za leta, za vse drugo pa vsekakor ne. Teja, bistrega uma in duhovitega jezika, kar prekipeva od energije. In ko je že mislila, da bo uživala v pokoju, sta ji na pot prišli najprej nadaljevanka Usodno vino in potem Reka ljubezni. V obeh je Teja Glažar igrala oziroma igra lika, ki sta ljudem tako všeč, da jo kar ustavljajo na ulici.

- Oglas -

Teja Glažar Intervju

Ali ste od nekdaj hoteli postati igralka?

Nikoli. Bila sem v konjeniških vodah in hotela postati džokejka, a takrat tega pri nas sploh ni bilo. Hotela sem biti tudi arheologinja, ker smo imeli dobro profesorico za zgodovino, pa atomska fizičarka (čeprav ne znam niti seštevati), prav tako zaradi dobrega profesorja, ki je prišel s pariške Sorbone v Zagreb, kjer sem obiskovala srednjo šolo za oblikovanje, in nas je vse navdušil za to, nas, slikarski oddelek. Formule sem se naučila na pamet, a matematika in jaz pač ne greva vkup. Če so, so mi oceno pri njej podarili zaradi drugih ocen. Še danes imam težave z njo, a če sem do zdaj preživela, bom še naprej.

Oče pa vam je umrl.

Oče uradno še vedno živi, ker nikoli nismo dobili mrliškega lista. Izginil je leta 1945, ponoči so prišli in ga odpeljali. Nikoli več ga nismo videli, nikoli nismo izvedeli, kaj se je zgodilo, čeprav se je mama resnično trudila …

Celoten zanimiv pogovor z igralko Tejo Glažar si preberite v poletni številki revije Bodi eko.

- Oglas -

Revija Bodi eko - julij-avgust 2018

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×