Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
DomovSvetovalnicaTašča se vmešava

Tašča se vmešava

- Oglas -

To se bo slišalo povsem stereotipno, ampak res potrebujem pomoč, ker imam občutek, da se mi bo zmešalo. Moj problem je v tašči. Z možem živiva precej blizu njegovih staršev, kar tašča izkorišča za dnevno vmešavanje v najino življenje. Nenapovedano prihaja na obiske. Od moža si je pridobila ključ (za zalivanje rož med prejšnjim dopustom), ki ga nikoli ni vrnila (!!) in prihaja kar nenapovedano. Ko pride, nima prav nobenih zadržkov. Odpira predale in omare in čisti, pa čeprav je vse povsem čisto. Že večkrat sem rekla možu, naj ji to prepove, in ji je tudi rekel, naj neha, vendar se ji ne uspe zares postaviti po robu, saj ga ne jemlje resno. Načrtujeva otroka, za katerega se je že odločila, v kateri vrtec ga bo vpisala in kako bo skrbela za njegovo varstvo. Ta mora se kar ne neha in vedno huje je. Ne želim, da se vmešava v vzgojo mojega otroka, ampak ne vem, kako naj ji to preprečim. Prosim, pomagajte. Hvala

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni! Kot ste zapisali sami, gre za precej zapletene okoliščine, z veliko zgodovine in močnih medsebojnih povezav. Jasno je, da ste se z moškim želeli čim bolje ujeti in verjetno je bila to tudi njegova želja, vendar imata morda nekoliko različne načine vzpostavljanja in ohranjanja odnosov. Kar vas je tudi privedlo do tega, da zapustite odnos. Navsezadnje je najpomembnejše to, kako se počutite v zvezi s svojo odločitvijo. Po vašem opisu sodeč, ste bili do neke mere odprti za njegov način vstopanja v odnose, saj ste se z njim dobro ujeli in posledično se vam je tovrsten kompromis zdel vreden. Na neki točki pa je pretehtalo to, da bi bilo potrebnih preveč kompromisov, s katerimi se ne bi več dobro počutili. Skratka, bili ste v stiku s tem, do katere mere lahko greste (in vsak ima svojo mero, ki jo je nujno upoštevati), in ko takšna pot naprej ni bila več možna, ste položaj zapustili. To je precej dober razlog, da svojo odločitev vidite kot pravilno. Seveda pa gre tu tudi za žalovanje za izgubljenim odnosom, kar pač traja nekaj časa. Pustite si ta čas.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×