Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Osebna rast5 skrivnosti parov, ki jim vsi zavidajo

5 skrivnosti parov, ki jim vsi zavidajo

MORDA VAS ZANIMA

Kakšen je recept za srečno, dolgotrajno razmerje? Ne govorimo o parih, katerih zveza je navzven videti kot iz pravljice, pod površjem pa se skriva precej drugačna podoba, ampak o tistih, ki so resnično srečni. V mislih imamo zveze, v katerih vladata medsebojno spoštovanje in ljubezen – in to celo po mnogih letih skupnega življenja. Čeprav ima vsak srečen par povsem unikatne skrivnosti, obstajajo tudi določena presečišča. Nekatere navade naj bi bile tako še posebej koristne …

1. Partnerja znata opaziti pozitivne vidike in jih pohvaliti

- Oglas -

Stalno kritiziranje partnerja zagotovo ni najboljša podlaga za srečno razmerje. To seveda še ne pomeni, da ne smete izpostaviti tistega, kar vas moti, vendar pazite, da ne boste na ta račun povsem pozabili na pozitivne vidike, ki jih najverjetneje ni malo. Spomnite se, kaj je bilo tisto, zaradi česar ste se sploh zaljubili v svojega partnerja. Obenem pa bodite pozorni na tisto, kar vam je pri partnerju všeč trenutno. Vas vsako jutro pričaka skodelica omamno dišeče kave, ki jo skuha vaš partner? Čeprav se vam to morda zdi samoumevna malenkost, je zelo pomembno, da se partnerju vedno zahvalite za tovrstne drobne pozornosti.

2. Partnerja ne bežita pred konfliktnimi situacijami

Prepričanje, da se srečni zakonci nikoli ne prepirajo, ne bi moglo biti dlje od resnice. Konflikti so praktično neizogiben del življenja – še posebej konflikti z osebo, s katero preživite zelo veliko časa. Za srečne pare je tako značilno, da se ne umikajo pred konfliktnimi situacijami, saj se zavedajo, da bi potlačevanje čustev privedlo do precej globljih zamer. Ko jih nekaj moti, znajo to precej hitro artikulirati. Partnerja se lahko tako pogovorita o razlogih za težave in poskušata poiskati rešitev, ki bo ustrezala obema.

3. Partnerja ne podcenjujeta pomena telesne bližine

Od držanja za roke v javnosti do rednih spolnih odnosov, v katerih uživata oba – različne oblike telesne bližine so zelo pomemben del vsakega partnerskega odnosa. Četudi to ni temelj vajinega razmerja, je telesna povezanost vidik, ki ga ne bi smeli podcenjevati. Fizično oddaljevanje namreč pogosto pomeni tudi oddaljevanje na drugih področjih. Če sta v zadnjem obdobju nekoliko zanemarila ta vidik, poskušajte prebiti led – včasih je dovolj že navidezno bežen, spontan dotik, ki prekine običajno rutino.

4. Partnerja poskrbita za kakovostno preživljanje skupnega časa

Razmislite, katere so tiste obveznosti na vašem urniku, ki jih lahko brez večjih težav črtate – in na ta račun preživite več časa s svojim partnerjem. Če bodo imeli prednost vsi drugi, partnerja pa boste dojemali kot samoumevno stalnico v svojem življenju, je lahko to pogubno za vajin odnos. Resnično srečni pari se zavedajo, kako pomembne so skupne aktivnosti. Ni sicer treba, da je to nekaj povsem unikatnega – izberita dejavnosti, ki bodo ustrezale obema in ki vaju bodo povezale. Nič ni narobe, če je to preprosto ogled dobrega filma, ki mu sledi zanimiv pogovor o videnem.

5. Partnerja se zavedata, da potrebujeta tudi čas zase

- Oglas -

Čeprav vedno najdejo čas za trenutke v dvoje, se srečni pari zavedajo, da je za uspešen odnos zelo pomembno tudi to, da imata partnerja na voljo dovolj časa zase. Na začetku razmerja vama je sicer morda ustrezala nenehna bližina, vendar začne tovrstna ureditev prej ali slej dušiti vsaj enega od partnerjev. To, da občasno potrebujete tudi čas zase – ne glede na to, ali gre za nekaj minut, ur ali dni – je povsem razumljivo. Za zdrav partnerski odnos je tako značilno razumevanje tovrstnih potreb. Če je v vašem razmerju to pogost povod za izbruhe ljubosumja, obtoževanja ipd., je vsekakor nujen temeljit pogovor. To namreč niso temelji, na kateri bi bilo mogoče zagraditi resnično izpopolnjujoč, varen odnos.

Preberite tudi: 7 nasvetov za boljši partnerski odnos

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×