Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Osebna rast5 skrivnosti parov, ki jim vsi zavidajo

5 skrivnosti parov, ki jim vsi zavidajo

MORDA VAS ZANIMA

Kakšen je recept za srečno, dolgotrajno razmerje? Ne govorimo o parih, katerih zveza je navzven videti kot iz pravljice, pod površjem pa se skriva precej drugačna podoba, ampak o tistih, ki so resnično srečni. V mislih imamo zveze, v katerih vladata medsebojno spoštovanje in ljubezen – in to celo po mnogih letih skupnega življenja. Čeprav ima vsak srečen par povsem unikatne skrivnosti, obstajajo tudi določena presečišča. Nekatere navade naj bi bile tako še posebej koristne …

1. Partnerja znata opaziti pozitivne vidike in jih pohvaliti

- Oglas -

Stalno kritiziranje partnerja zagotovo ni najboljša podlaga za srečno razmerje. To seveda še ne pomeni, da ne smete izpostaviti tistega, kar vas moti, vendar pazite, da ne boste na ta račun povsem pozabili na pozitivne vidike, ki jih najverjetneje ni malo. Spomnite se, kaj je bilo tisto, zaradi česar ste se sploh zaljubili v svojega partnerja. Obenem pa bodite pozorni na tisto, kar vam je pri partnerju všeč trenutno. Vas vsako jutro pričaka skodelica omamno dišeče kave, ki jo skuha vaš partner? Čeprav se vam to morda zdi samoumevna malenkost, je zelo pomembno, da se partnerju vedno zahvalite za tovrstne drobne pozornosti.

2. Partnerja ne bežita pred konfliktnimi situacijami

Prepričanje, da se srečni zakonci nikoli ne prepirajo, ne bi moglo biti dlje od resnice. Konflikti so praktično neizogiben del življenja – še posebej konflikti z osebo, s katero preživite zelo veliko časa. Za srečne pare je tako značilno, da se ne umikajo pred konfliktnimi situacijami, saj se zavedajo, da bi potlačevanje čustev privedlo do precej globljih zamer. Ko jih nekaj moti, znajo to precej hitro artikulirati. Partnerja se lahko tako pogovorita o razlogih za težave in poskušata poiskati rešitev, ki bo ustrezala obema.

3. Partnerja ne podcenjujeta pomena telesne bližine

Od držanja za roke v javnosti do rednih spolnih odnosov, v katerih uživata oba – različne oblike telesne bližine so zelo pomemben del vsakega partnerskega odnosa. Četudi to ni temelj vajinega razmerja, je telesna povezanost vidik, ki ga ne bi smeli podcenjevati. Fizično oddaljevanje namreč pogosto pomeni tudi oddaljevanje na drugih področjih. Če sta v zadnjem obdobju nekoliko zanemarila ta vidik, poskušajte prebiti led – včasih je dovolj že navidezno bežen, spontan dotik, ki prekine običajno rutino.

4. Partnerja poskrbita za kakovostno preživljanje skupnega časa

Razmislite, katere so tiste obveznosti na vašem urniku, ki jih lahko brez večjih težav črtate – in na ta račun preživite več časa s svojim partnerjem. Če bodo imeli prednost vsi drugi, partnerja pa boste dojemali kot samoumevno stalnico v svojem življenju, je lahko to pogubno za vajin odnos. Resnično srečni pari se zavedajo, kako pomembne so skupne aktivnosti. Ni sicer treba, da je to nekaj povsem unikatnega – izberita dejavnosti, ki bodo ustrezale obema in ki vaju bodo povezale. Nič ni narobe, če je to preprosto ogled dobrega filma, ki mu sledi zanimiv pogovor o videnem.

5. Partnerja se zavedata, da potrebujeta tudi čas zase

- Oglas -

Čeprav vedno najdejo čas za trenutke v dvoje, se srečni pari zavedajo, da je za uspešen odnos zelo pomembno tudi to, da imata partnerja na voljo dovolj časa zase. Na začetku razmerja vama je sicer morda ustrezala nenehna bližina, vendar začne tovrstna ureditev prej ali slej dušiti vsaj enega od partnerjev. To, da občasno potrebujete tudi čas zase – ne glede na to, ali gre za nekaj minut, ur ali dni – je povsem razumljivo. Za zdrav partnerski odnos je tako značilno razumevanje tovrstnih potreb. Če je v vašem razmerju to pogost povod za izbruhe ljubosumja, obtoževanja ipd., je vsekakor nujen temeljit pogovor. To namreč niso temelji, na kateri bi bilo mogoče zagraditi resnično izpopolnjujoč, varen odnos.

Preberite tudi: 7 nasvetov za boljši partnerski odnos

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×