0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rast7 nasvetov za boljši partnerski odnos

7 nasvetov za boljši partnerski odnos

MORDA VAS ZANIMA

Dober partnerski odnos ni nekaj, kar se preprosto zgodi. Vanj je treba vložiti ogromno truda in časa. Precej bolj kot pompozne romantične geste je pomembno tisto, kar počnete vsakodnevno. Z drobnimi gestami lahko partnerju pokažete, da mislite nanj in da vajin odnos za vas ni samoumeven. Presenečeni boste nad tem, kako velik vpliv imajo lahko tovrstne geste …

- Oglas -

1. Beseda »hvala« naj postane del vašega vsakodnevnega slovarja

Kdaj ste se nazadnje zahvalili svojemu partnerju? V dolgoletnem razmerju lahko postanejo drobne usluge partnerja praktično neopazne. Tako lahko preprosto pričakujete, da je nekaj narejeno, ne da bi razmišljali o času in energiji, ki sta bila potrebna za to. Če se boste partnerju pogosteje zahvalili za tisto, kar naredi za vas, mu boste s tem pokazali, da je njegovo delo opaženo in cenjeno, kar bo imelo zagotovo zelo pozitiven vpliv na vajin odnos.

2. V posteljo odhajajta skupaj

So vajine spalne navade zelo različne? Če je eden od partnerjev nočna ptica, drugi pa rad vstaja precej zgodaj, je lahko skupno spanje precejšen izziv. Vendar to še ne pomeni, da ne moreta v posteljo oditi skupaj. Ko oseba, ki ne ostaja rada pokonci predolgo, zaspi, lahko druga oseba počne, kar želi. Četudi s partnerjem ne zaspita skupaj, je lahko večerni čas, ko se svet nekoliko umiri, zelo dragocen. Pogosto je to celo edini čas v dnevu, ko sta lahko partnerja zares sama.

3. V partnerjevi družbi vsaj občasno izklopite telefon

Morda sicer s partnerjem precej časa preživita skupaj, toda če imata pri tem običajno v rokah vsak svoj telefon, zagotovo ne gre za najbolj kakovostno preživet skupni čas. Vsaj občasno se poskusita »odklopiti« in se povsem posvetita drug drugemu.

- Oglas -

4. Ne podcenjujta pomembnosti dotika

Občutek fizične bližine oziroma povezanosti je za večino ljudi zelo pomemben. Pri tem morate paziti, da ne postanejo poljubi in objemi nekaj, kar je skorajda izključno del rutine (na primer ob odhodu od doma). Čeprav je pomembno tudi ohranjanje tovrstnih stikov, so še precej bolj dragocene spontane, nepričakovane geste, s katerimi partnerju izkažete svojo ljubezen.

5. Uživajta v stvareh, ki vaju spravijo v smeh

Ni naključje, da se med lastnostmi, ki jih ljudje običajno iščejo pri življenjskih sopotnikih, pogosto znajde tudi dober smisel za humor. Vez med partnerjema, ki se znata spraviti v smeh oziroma ki ju zabavajo podobne stvari, je pogosto še posebej močna. Tako namreč precej lažje prebrodita težke preizkušnje, saj znata poiskati komične elemente celo v najbolj črnih situacijah. Če se ne spomnite, kdaj sta se s nazadnje dobro nasmejali skupaj s partnerjem, je skrajni čas, da ustvarite priložnost za to!

6. Vzemita si čas za »partnerske sestanke«

Drobne zamere se postopoma kopičijo in preraščajo v globlje nezadovoljstvo s partnerskim odnosom. Ne dopustita, da vajin odnos pokoplje pomanjkanje odkrite komunikacije. Priporočamo, da uvedeta »partnerske sestanke« (vsaj enkrat ali dvakrat mesečno), ki jih izkoristita za razčiščevanje vsega, kar vaju moti. Seveda pa je dobro, da si obenem povesta tudi, kaj vama je všeč.

7. Ne pozabita, da potrebujeta tudi čas zase

Morda se zdi nenavadno, vendar lahko k boljšemu partnerskemu odnosu prispevate tudi tako, da si pogosteje vzamete čas zase. Odnos s partnerjem ne bi smel biti edini vir zadovoljstva v vašem življenju. Tovrstni odnosi so lahko namreč zelo utesnjujoči. Šele ko lahko resnično uživate v svoji lastni družbi, postane partnerski odnos nekaj, od česar niste odvisni. Posledično bodo možnosti za obremenjevanje partnerja z nerealističnimi zahtevami precej manjše, kar bo zagotovo vodilo k bolj harmoničnemu, zdravemu odnosu.

- Oglas -

Preberite tudi: dr. Andrej Perko: Če nima partnerja, naj si ženska najde vsaj ljubimca

.

NAJNOVEJŠE