Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.
Zdravje & prehranaTaheebo čaj nas osveži in je zdravilen

Taheebo čaj nas osveži in je zdravilen

MORDA VAS ZANIMA

Taheebo čaj je lahek in osvežujoč čaj, ki ga pridobivajo iz rdečerjavih okroglih koščkov skorje drevesa taheebo – prastara ljudstva iz Južne Amerike mu pravijo tudi kar drevo življenja. Taheebo čaj so uporabljali že inkovski vrači.

- Oglas -

Taheebo čaj je v Braziliji priljubljen kot rastlinsko zdravilno sredstvo proti kopici različnih bolezni. Za prebivalce Južne Amerike je taheebo čaj vsaj toliko pomemben, kot sta za Evropejce pomembni kamilica in šentjanževka.

Taheebo čaj pridobivajo iz skorje drevesa taheebo, ki raste v deževnih gozdovih na področju med Argentino in Mehiko, redkeje pa ga najdemo tudi v suhih tropskih gozdovih. Drevesu taheebo najbolj odgovarjajo tla, bogata z apnencem in železom, zraste pa vse do 20 metrov visoko, v premer pa meri 70 centimetrov in več. Skorja drevesa je sivkaste barve, na otip pa je relativno gladka. Za čaj uporabljamo notranjo rdečerjavo skorjo.

Taheebo čaj

Vodni izvleček iz skorje drevesa taheebo so kot zdravilno sredstvo uporabljali že Inki, njihovi potomci (Indijanci iz Peruja, Bolivije, Paragvaja) pa s tem zdravilnim napitkom uspešno zdravijo kožna obolenja, težave z dihali, rakava obolenja in za celjenje ran. Za zdravljenje slednjih koščke skorje pazljivo ostrgajo, navlažijo in položijo na prizadeto mesto.

- Oglas -

Čeprav v deževnem gozdu najdemo ogromno različnih zdravilnih rastlin, pa skoraj nobena nima tako širokega spektra delovanja kot prav taheebo. Nič čudno ni torej, da so starodavna ljudstva temu drevesu že od nekdaj pripisovala posebne mistične moči in mu rekla kar drevo bogov. Taheebo čaj danes poleg potomcev Inkov pri svojem delu uporabljajo tudi brazilski, argentinski in celo vedno več ameriških zdravilcev in celo zdravnikov. S pomočjo taheebo čaja razstrupljajo želodec, zdravijo revmatska obolenja, bronhitis, glivična obolenja, alergije, astmo in različne kožne bolezni.

Taheebo čaj

Kaj vsebuje taheebo čaj in kako deluje

Taheebo čaj si lahko privoščimo kot okusen in osvežujoč napitek, ki v sebi ponuja še veliko več. Ta čaj vsebuje zelo dragoceno kombinacijo številnih mineralnih snovi in mikroelementov. Taheebo čaj deluje antibakterijsko in protivirusno, uporabljamo ga za krepitev obrambnih sposobnosti organizma, v pomoč pa je tudi pri razstrupljanju telesa.

Taheebo čaj vsebuje številne mineralne snovi in mikroelemente, ki so nujno potrebni za optimalno delovanje vseh presnovnih procesov v telesu. Zaradi nekakovostne in hranilno osiromašene prehrane veliko ljudem primanjkuje vitaminov, mineralnih snovi in mikroelementov. To še dodatno krepi vse večja obremenjenost okolja s strupenimi snovmi, kot so na primer težke kovine. Zaradi tega veliko ljudi pestijo najrazličnejše zdravstvene nevšečnosti, kot so pogosti glavoboli, glivična obolenja, okužbe, depresivna razpoloženja itd.

Z uživanjem taheebo čaja svoje telo oskrbimo s številnimi mineralnimi snovmi in mikroelementi, ki pomagajo izboljšati kri in krepijo obrambne sposobnosti našega telesa. Ker taheebo čaj deluje blago in ne vsebuje poživljajočih snovi, kot je tein, je tudi idealen napitek za tiste ljudi, ki jih mučijo težave s spanjem. Taheebo čaj deluje tudi protivnetno, zavira rast tumorjev, znižuje povišano telesno temperaturo, deluje protiglivično, revitalizira, blaži bolečine, poživlja, pospešuje izločanje urina in še in še.

V skorji taheeba najdemo kalij, kalcij, železo, natrij, cink, baker, magnezij, bor, krom, jod, kobalt, mangan, fosfor in silicij.

Kljub temu da taheebo čaj deluje blago, pa z njegovim uživanjem ne smemo pretiravati, saj lahko rastlinske snovi zaradi čezmerne ali nepravilne uporabe pride do neželenih stranskih učinkov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×