Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaTaheebo čaj nas osveži in je zdravilen

Taheebo čaj nas osveži in je zdravilen

MORDA VAS ZANIMA

Taheebo čaj je lahek in osvežujoč čaj, ki ga pridobivajo iz rdečerjavih okroglih koščkov skorje drevesa taheebo – prastara ljudstva iz Južne Amerike mu pravijo tudi kar drevo življenja. Taheebo čaj so uporabljali že inkovski vrači.

- Oglas -

Taheebo čaj je v Braziliji priljubljen kot rastlinsko zdravilno sredstvo proti kopici različnih bolezni. Za prebivalce Južne Amerike je taheebo čaj vsaj toliko pomemben, kot sta za Evropejce pomembni kamilica in šentjanževka.

Taheebo čaj pridobivajo iz skorje drevesa taheebo, ki raste v deževnih gozdovih na področju med Argentino in Mehiko, redkeje pa ga najdemo tudi v suhih tropskih gozdovih. Drevesu taheebo najbolj odgovarjajo tla, bogata z apnencem in železom, zraste pa vse do 20 metrov visoko, v premer pa meri 70 centimetrov in več. Skorja drevesa je sivkaste barve, na otip pa je relativno gladka. Za čaj uporabljamo notranjo rdečerjavo skorjo.

Taheebo čaj

Vodni izvleček iz skorje drevesa taheebo so kot zdravilno sredstvo uporabljali že Inki, njihovi potomci (Indijanci iz Peruja, Bolivije, Paragvaja) pa s tem zdravilnim napitkom uspešno zdravijo kožna obolenja, težave z dihali, rakava obolenja in za celjenje ran. Za zdravljenje slednjih koščke skorje pazljivo ostrgajo, navlažijo in položijo na prizadeto mesto.

- Oglas -

Čeprav v deževnem gozdu najdemo ogromno različnih zdravilnih rastlin, pa skoraj nobena nima tako širokega spektra delovanja kot prav taheebo. Nič čudno ni torej, da so starodavna ljudstva temu drevesu že od nekdaj pripisovala posebne mistične moči in mu rekla kar drevo bogov. Taheebo čaj danes poleg potomcev Inkov pri svojem delu uporabljajo tudi brazilski, argentinski in celo vedno več ameriških zdravilcev in celo zdravnikov. S pomočjo taheebo čaja razstrupljajo želodec, zdravijo revmatska obolenja, bronhitis, glivična obolenja, alergije, astmo in različne kožne bolezni.

Taheebo čaj

Kaj vsebuje taheebo čaj in kako deluje

Taheebo čaj si lahko privoščimo kot okusen in osvežujoč napitek, ki v sebi ponuja še veliko več. Ta čaj vsebuje zelo dragoceno kombinacijo številnih mineralnih snovi in mikroelementov. Taheebo čaj deluje antibakterijsko in protivirusno, uporabljamo ga za krepitev obrambnih sposobnosti organizma, v pomoč pa je tudi pri razstrupljanju telesa.

Taheebo čaj vsebuje številne mineralne snovi in mikroelemente, ki so nujno potrebni za optimalno delovanje vseh presnovnih procesov v telesu. Zaradi nekakovostne in hranilno osiromašene prehrane veliko ljudem primanjkuje vitaminov, mineralnih snovi in mikroelementov. To še dodatno krepi vse večja obremenjenost okolja s strupenimi snovmi, kot so na primer težke kovine. Zaradi tega veliko ljudi pestijo najrazličnejše zdravstvene nevšečnosti, kot so pogosti glavoboli, glivična obolenja, okužbe, depresivna razpoloženja itd.

Z uživanjem taheebo čaja svoje telo oskrbimo s številnimi mineralnimi snovmi in mikroelementi, ki pomagajo izboljšati kri in krepijo obrambne sposobnosti našega telesa. Ker taheebo čaj deluje blago in ne vsebuje poživljajočih snovi, kot je tein, je tudi idealen napitek za tiste ljudi, ki jih mučijo težave s spanjem. Taheebo čaj deluje tudi protivnetno, zavira rast tumorjev, znižuje povišano telesno temperaturo, deluje protiglivično, revitalizira, blaži bolečine, poživlja, pospešuje izločanje urina in še in še.

V skorji taheeba najdemo kalij, kalcij, železo, natrij, cink, baker, magnezij, bor, krom, jod, kobalt, mangan, fosfor in silicij.

Kljub temu da taheebo čaj deluje blago, pa z njegovim uživanjem ne smemo pretiravati, saj lahko rastlinske snovi zaradi čezmerne ali nepravilne uporabe pride do neželenih stranskih učinkov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×