Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaRoke so zelo občutljivo orodje

Roke so zelo občutljivo orodje

MORDA VAS ZANIMA

Refleksna masaža dlani je zelo učinkovita oblika samozdravljenja, ki nas v prvi vrsti učinkovito sprosti in nam pomaga lajšati številne nevšečnosti. Vzroki za učinkovitost delovanja refleksne masaže dlani še niso popolnoma pojasnjeni, a kot se strinjajo strokovnjaki, taka masaža pomeni predvsem odkrivanje samega sebe, zaradi česar učinkuje tako na telo kot na dušo.

- Oglas -

Pomembno je poudariti, da refleksna masaža dlani ne more nadomestiti zdravniških preiskav in samega zdravljenja, je pa lahko pri lajšanju težav nemalokrat v veliko pomoč. Ljudje se moramo zavedati, da smo za svoje zdravje v prvi vrsti odgovorni sami – ta odgovornost pa se začne že pri čisto osnovnih življenjskih navadah. Prednost dajmo naravnemu zdravljenju. Tudi refleksna masaža dlani je odličen način, kako skrbeti za lastno zdravje, poslušati svoje telo in ob morebitnih težavah pravočasno ukrepati. Marsikatero težavo lahko tako uspešno odpravimo in preprečimo, da bi se razvila v resnejše obolenje.

Refleksno masažo dlani lahko izvajamo vedno in povsod, saj zanjo ne potrebujemo nobenih pripomočkov in nobenih priprav. Če nas na primer začne boleti glava ali če začutimo neprijetno napetost in razdraženost, si lahko hitro in učinkovito pomagamo prav z masažo dlani. Preko dlani lahko na najbolj preprost način navežemo stik s svojim telesom. Zavedati pa se moramo, da se samomasaža zelo razlikuje od masaže ustrezno usposobljenega strokovnjaka.

Osnovo terapije refleksnih con je izdelal dr. William Fitzgerald. Človeško telo je razdelil na deset navpičnih telesnih con in ugotovil, da lahko s pritiskom na določene točke na stopalih in dlaneh dosežemo tudi druge organe, s katerimi je povezana določena točka.

Roke in refleksna masaza

Roke so zrcalna slika telesa

- Oglas -

Ljudje od svojih rok vsak dan veliko pričakujemo in jih uporabljamo za številna opravila. Z rokami tipamo, prav tako pa roke tesno sodelujejo tudi z drugimi čutili, predvsem z očmi. Pomen rok se kaže tudi v vsakdanjem pogovornem jeziku. Ko govorijo, nekateri ljudje svojo zgodbo še dodatno »obogatijo« z različnimi kretnjami. Tudi če smo v neki državi in ne znamo tistega jezika, lahko marsikaj pokažemo kar z rokami in se tako sporazumemo.

Roke govorijo svojo zgodbo

Tudi tisti, ki sicer ne poznajo refleksne masaže dlani, to nemalokrat popolnoma nezavedno izvajajo: ko blazinice prstov obeh rok položijo ena na drugo, ko si ob bolečini masirajo ali stiskajo dlani … Tako lajšajo obremenitve, se sprostijo in nemalokrat celo odpravijo neprijetne simptome.

Ko imamo naše telo na dlani – dobesedno

Začetnik refleksoterapije je bil ameriški zdravnik dr. William Henry Fitzgerald, ki se je med drugim opiral tudi na bogate izkušnje indijanskih zdravilcev. Nauk o refleksnih conah telo deli na posamezna polja. Dr. Fitzgerald je vsako polovico telesa razdelil na pet navpičnih con, ki potekajo od stopal do glave in po vsaki roki do dlani. Vsaka cona se začenja na enem od petih prstov na roki ali nogi. Deli telesa, ki so znotraj posameznih con, se odzivajo drug na drugega. S pritiskom na neko točko na roki lahko tako vplivamo na oddaljeno tkivo, ki leži znotraj iste podolžne cone.

Vse podolžne cone se zbirajo na dlaneh in stopalih, zato obdelovanje teh delov telesa vpliva na celoten organizem. Čisto vsi organi se zrcalijo na dlaneh in stopalih. Refleksne cone so tako zrcalna podoba organizma v malem. Tako kot so v našem telesu ustrezno razmeščena tkiva in kosti, tako so razmeščene tudi refleksne cone na dlaneh. Če na primer masiramo palec, vplivamo na delovanje možganov, osrednja točka na blazinici palca tako ustreza hipofizi, koščeni hrbtni strani pa zrcalita hrbtenico. Več o posameznih conah pa v katerem o prihodnjih člankov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×