0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaSuho ščetkanje za popolno razstrupljanje in čudovito kožo

Suho ščetkanje za popolno razstrupljanje in čudovito kožo

MORDA VAS ZANIMA

Koža je naš največji in najtežji organ. Pri odraslem človeku naj bi površina kože zavzela kar 2 m2, tehtala pa tudi do 10 kilogramov. Gre tudi za najbolj vsestranski organ, ki nas ščiti pred vplivi okolja, regulira telesno temperaturo, preko nje se izmenjujejo snovi iz okolja, je tudi sredstvo sporazumevanja in še veliko več.
Ker ima koža toliko različnih funkcij, moramo zanjo res dobro skrbeti. Eden od zelo preprostih in nič kaj zamudnih načinov je zagotovo suho ščetkanje. Veliko ljudi sicer redno skrbi za odstranjevanje odmrlih celic na obrazu, ob tem pa pozabijo na druge dele telesa. A koža, polna toksinov in odmrlih celic, preprosto ne more delovati optimalno.

- Oglas -

Zakaj suho ščetkanje kože?

Vsakodnevno suho ščetkanje prinaša številne pozitivne učinke, saj med drugim skrbi za boljšo cirkulacijo, spodbuja delovanje limfe, stimulira hormone ter skrbi za bolj čvrsto in napeto kožo. Suho ščetkanje je tudi odličen način za zmanjševanje videza pomarančne kože. Z rednim ščetkanjem se bodo hitro pokazali prvi pozitivni rezultati.

S suhim ščetkanjem poskrbite za boljšo cirkulacijo ter tako spodbujate telo, da izloči vse odpadne snovi. Suho ščetkanje spodbuja delovanje limfatičnega sistema, ki iz našega telesa izloča toksine in druge odpadne snovi.  Prav tako na ta način s kože odstranite odmrle celice in odprete zamašene pore, prav tako pa stimulirate tvorbo novih zdravih kožnih celic.

Spodbuja razstrupljanje

Suho ščetkanje je tudi eden od najbolj preprostih, a hkrati najbolj učinkovitih načinov za razstrupljanje telesa. Naša koža naj bi vsak dan izločila kar do pol kilograma različnih odpadnih snovi. In s suhim ščetkanjem bo ta proces še hitrejši in še bolj učinkovit.

- Oglas -

Nekaj uporabnih namigov za suho ščetkanje kože

 • Za suho ščetkanje boste potrebovali krtačo z mehkimi naravnimi ščetinami. Ne uporabljajte krtač z umetnimi ščetinami. Krtača, primerna za suho ščetkanje, je precej podobna tisti za lase, le da ima daljši ročaj. Dobite jo v skoraj vseh drogerijah.
 • S suhim ščetkanjem na zelo preprost in učinkovit način odpremo zamašene pore na koži, zato naj bo to resnično vaš vsakodnevni ritual, brez težave pa se lahko ščetkate tudi dvakrat dnevno.
 • Ko ščetkate svoje telo, bodite nežni. Še posebej na začetku je lahko suho ščetkanje za marsikoga kar malce neprijetno.
 • Tako koža kot ščetka morata biti pred ščetkanjem popolnoma suhi. Po ščetkanju se oprhajte, saj boste le tako odstranili odmrle kožne celice.
 • Ščetkanju se izognite na predelih, kjer imate ureznine, rane, izpuščanje ali opekline.
 • Ščetkanje začnite na nogah in rokah. Vedno ščetkajte proti osrednjemu delu telesa, torej proti srcu.
 • Ščetkajte se po vsem telesu, razen po obrazu.
 • Kot smo že omenili, vedno ščetkajte v smeri srca. Tako boste poskrbeli za boljšo cirkulacijo. To je tudi razlog, zakaj se številni ljudje po ščetkanju počutijo tako sveži in polni energije. Potegi s ščetko naj bodo dolgi in enakomerni. Vsekakor ne ščetkajte naprej in nazaj oziroma ne delajte krožnih gibov, razen na trebuhu.
 • Ko ščetkate predel trebuha, ščetkajte v smeri urinega kazalca. Ščetkanje trebuha odlično dene vaši prebavi.
 • To, da bo koža po ščetkanju rahlo pordela, je popolnoma normalno, saj se s ščetkanjem spodbudi krvni obtok. Vendar koža nikakor ne sme postati močno rdeča ali razdražena – če se to zgodi, ste bili verjetno pregrobi.
 • Celotno ščetkanje vam ne bi smelo vzeti več kot dve minuti.
 • Ščetko po vsakem ščetkanju dobro operite.
 • Če je vaša koža še posebej suha, si nanjo po prhanju nanesite hranljivo olje. Jojobino olje na primer izjemno vlaži kožo ter jo naredi mehko in voljno.

Z rednim suhim ščetkanjem boste res poskrbeli, da bo vaša koža bolj čvrsta in napeta, redno boste odstranjevali odmrle kožne celice ter skrbeli za boljšo cirkulacijo telesa. Hitro boste opazili, kako se bo vidno izboljšal videz vaše kože. Suho ščetkanje je resnično eden najcenejših, najbolj preprostih, najmanj zamudnih, a hkrati najbolj učinkovitih načinov, kako poskrbeti za svoje zdravje.

NAJNOVEJŠE