To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Zdravje & prehranaSuhe slive za kosti

Suhe slive za kosti

MORDA VAS ZANIMA

Floridski raziskovalci so morda našli preprosto rešitev za to, kako izboljšati stanje kosti ter tako morda preprečevati tudi zlome in osteoporozo: uživati je treba suhe slive. V svojem poklicnem življenju sem preizkušal že številne sadeže, od fig, datljev, jagod do rozin, vendar nobeden od njih ni imel tako močnega učinka na gostoto kostnine kot suhe slive, je ob tem dejal prehranski strokovnjak Brahram H. Arjmandi.

- Oglas -

Suhe slive

Vpliv tega sadja so eno leto preučevali na dveh skupinah pomenopavznih žensk. V prvi skupini je bilo 55 žensk, jedle so 100 gramov suhih sliv (približno 10 sliv) na dan. V drugi, primerjalni skupini, pa je bilo 45 žensk, ki jim je bilo naročeno, naj dnevno zaužijejo po 100 gramov suhih jabolk. Vse udeleženke so vsak dan jemale tudi 500 miligramov kalcija in 400 mednarodnih enot vitamina D. Pri ženskah iz prve skupine so izmerili bistveno višjo gostoto kostnine v podlahtnici in hrbtenici kot pri ženskah iz kontrolne skupine. Po mnenju Arjmandija suhe slive zavirajo resorpcijo ali razgrajevanje kosti, ki je pri starostnikih hitrejša od rasti nove kostnine.
Arjmandi ženskam svetuje, naj ne čakajo, da jim odkrijejo osteoporozo, temveč naj jo raje prehitijo in preprečijo. Med drugim predlaga, naj vsak dan pojedo dve do tri suhe slive in količino postopoma povečajo na šest do deset sliv.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×