Floridski raziskovalci so morda naลกli preprosto reลกitev za to, kako izboljลกati stanje kosti ter tako morda prepreฤevati tudi zlome in osteoporozo: uลพivati je treba suhe slive. V svojem poklicnem ลพivljenju sem preizkuลกal ลพe ลกtevilne sadeลพe, od fig, datljev, jagod do rozin, vendar nobeden od njih ni imel tako moฤnega uฤinka na gostoto kostnine kot suhe slive, je ob tem dejal prehranski strokovnjak Brahram H. Arjmandi.
Vpliv tega sadja so eno leto preuฤevali na dveh skupinah pomenopavznih ลพensk. V prvi skupini je bilo 55 ลพensk, jedle so 100 gramov suhih sliv (pribliลพno 10 sliv) na dan. V drugi, primerjalni skupini, pa je bilo 45 ลพensk, ki jim je bilo naroฤeno, naj dnevno zauลพijejo po 100 gramov suhih jabolk. Vse udeleลพenke so vsak dan jemale tudi 500 miligramov kalcija in 400 mednarodnih enot vitamina D. Pri ลพenskah iz prve skupine so izmerili bistveno viลกjo gostoto kostnine v podlahtnici in hrbtenici kot pri ลพenskah iz kontrolne skupine. Po mnenju Arjmandija suhe slive zavirajo resorpcijo ali razgrajevanje kosti, ki je pri starostnikih hitrejลกa od rasti nove kostnine.
Arjmandi ลพenskam svetuje, naj ne ฤakajo, da jim odkrijejo osteoporozo, temveฤ naj jo raje prehitijo in prepreฤijo. Med drugim predlaga, naj vsak dan pojedo dve do tri suhe slive in koliฤino postopoma poveฤajo na ลกest do deset sliv.