Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
DomovSvetovalnicaStiki s poročenim moškim so se ohladili

Stiki s poročenim moškim so se ohladili

- Oglas -

Eno leto se videvam s poročenim moškim. Začelo se je na delovnem mestu. Nekaj časa v začetku je on dajal pobudo in mi laskal, preden so se stvari začele zares odvijati med nama. Prišlo je do točke, ko sva se redno vsako noč v njegovi pisarni pogovarjala kakšno uro. In to prav o čemerkoli. Zanj sem zapustila moškega, s katerim sem se takrat videvala. Imela sva tudi fizične stike. Med vikendi je bil redko v stiku z mano (razen v povezavi s službo), kar me ni motilo. Pred tremi meseci se je odločil, da bo dal odpoved in nadaljeval šolanje. Tako da je zdaj veliko doma. Stiki med nama so se izrazito zmanjšali. Od tega, da sva se videvala vsak dan, sva prišla na to, da komaj spregovoriva. Ima ključe mojega stanovanja in lahko pride, kadar želi. Ko je dal odpoved, sva se še videla enkrat na teden. Potem pa je minilo tri tedne, ko ni bilo ne duha ne sluha o njem. Nazadnje, ko sem ga videla, mi je povedal, da bo šel čez dva tedna z družino v tujino za en mesec. Rekla sem mu, naj se pred tem skuša oglasiti še kaj pri meni. Ni ga bilo. Od takrat nisem več slišala nič od njega. Ne zdi se mi, da sem ga preveč obremenila ali da sem od njega zahtevala preveč. Enostavno ne razumem. Ali gre za to, da ima zdaj manj prostega časa in je bilo to, da sva bila skupaj v službi, pač slučajno priročno zanj? Se skuša odtegniti od mene? Ali potrebuje zgolj premor? Vse to si ga želim vprašati, ampak po drugi strani nočem izpasti kot tečna žena. To že ima doma. Moram samo sprejeti položaj, kot je, in si najti koga drugega zase?
-Metka

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni. V vajinem odnosu je prišlo do spremembe, o kateri niste prepričani oziroma si je ne želite (in posledično ne želite priznati). Ko je položaj na drugi strani nejasen in gre vaše nagnjenje v smeri (pre)potrpežljivega čakanja v nedogled, ste v položaju, ko ste odvisni od druge strani, da postavi okvire celotnemu razmerju. Glede na to, da nimata stika, to ni možno in vi ostajate v nejasnosti glede razmerja. Okvire boste torej morali postaviti sami. Odgovorite si na nekaj naslednjih vprašanj: Na kaj ste pripravljeni pristati? Kaj si želite? Kaj od tega je možno? In kaj potrebujete, da to uresničite? Imejte se radi. Ugotovite, kakšna razmerja se vam zdijo smiselna in v kakšna si želite spuščati. Preverite tudi svoje samospoštovanje in se poskusite jemati nekoliko resneje, saj si to zaslužite. Ne dajajte se v ozadje zavoljo upanja na naklonjenost, ki je ni.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×