Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Ekologija & okoljeSrednja šola za lesarstvo iz Škofje Loke ponovno najbolj pozor(!)na

Srednja šola za lesarstvo iz Škofje Loke ponovno najbolj pozor(!)na

MORDA VAS ZANIMA

V Kranju se je danes z EKOpiknikom slovesno zaključilo srednješolsko tekmovanje v ločenem zbiranju odpadkov v sklopu kampanje Pozor(!)ni za okolje. Med desetimi tekmujočimi gorenjskimi srednjimi šolami je naziv najboljše šole že drugo leto zapored prejela Srednja šola za lesarstvo Šolskega centra Škofja Loka. Kampanja Pozor(!)ni za okolje, ki na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires poteka drugič, je 22 partnerjev in več kot 6.000 dijakov združila v opozarjanju na pomen odgovornega ravnanja z okoljem.
EkošolaKampanji se je v letošnjem šolskem letu pridružilo že 22 partnerjev, osrednji del pa je ponovno predstavljalo tekmovanje v ločevanju odpadkov med kar več kot 6.000 dijaki s sodelujočih srednjih šol na Gorenjskem. Dijaki so se v pravilnosti ločevanja odpadkov merili vse od novembra 2011 do konca aprila letošnjega leta, v času tekmovanja pa je gorenjske srednje šole štirikrat nenapovedano obiskala EKOmisija, ki je spremljala doslednost dijakov pri ločevanju odpadkov. Člani EKOmisije so uspešnost posamezne šole presojali po štirih kriterijih: ločevanje odpadkov zunaj šole, znotraj šole in v zbornici, ocenjevali pa so tudi učinkovitost vzpostavljenega sistema zabojnikov za ločevanje.  Posamezna šola je ob obisku EKOmisije lahko dosegla največ deset točk, na podlagi dodeljenih ocen vseh štirih ogledov pa je bil določen zmagovalec.

- Oglas -

V sklopu kampanje je bila organizirana tudi kopica dodatnih aktivnosti: dijaki so lahko prisluhnili predavanjem strokovnjakov s področja okoljevarstva, se udeležili številnih ekskurzij, odgovarjali na nagradna mesečna EKO vprašanja v obliki kviza in izdelovali EKO novoletne okraske. Največja letošnja novost so bili EKOfrendi in EKOfrendice, ki so bili izbrani med dijaki sodelujočih srednjih šol. Vsako izmed srednjih šol so predstavljali štirje EKOfrendi oziroma EKOfrendice, katerih naloga je bila dodatno spodbujanje sovrstnikov k aktivnemu sodelovanju v projektu Pozor(!)ni za okolje. Za konec šolskega leta so se za nagrado lahko udeležili EKOkampa, organiziranega posebej za njih.
Že drugo zaporedno zmagoslavje Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka

V kampanji Pozor(!)ni za okolje v šolskem letu 2011/2012 je naziv najboljše šole prejela Srednja šola za lesarstvo Šolskega centra Škofja Loka (zmagovalka tudi v šolskem letu 2010/2011).

Šola je v letošnjem letu dosegla 35,1 točk od skupno 40, kar predstavlja najvišje število točk izmed vseh sodelujočih šol. S prizadevno skrbjo za prihodnost našega naravnega okolja pa je največji napredek dosegla Srednja šola Jesenice, ki je v času tekmovanja izboljševala svoj rezultat začenši z oceno 5,5, ob zadnjem ocenjevanju EKOmisije pa je dosegla kar 9,5 točk od skupno desetih. Za aktivno sodelovanje v kampanji sta posebno priznanje za najboljšega koordinatorja oz. najboljšo koordinatorko prejela Janez Štalec iz Loške komunale in mag. Branka Jarc Kovačič s Tehniškega šolskega centra Kranj, ki sta z dodatno vloženim trudom pokazala iskreno skrb za okolje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×