0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeSrednja šola za lesarstvo iz Škofje Loke ponovno najbolj pozor(!)na

Srednja šola za lesarstvo iz Škofje Loke ponovno najbolj pozor(!)na

MORDA VAS ZANIMA

V Kranju se je danes z EKOpiknikom slovesno zaključilo srednješolsko tekmovanje v ločenem zbiranju odpadkov v sklopu kampanje Pozor(!)ni za okolje. Med desetimi tekmujočimi gorenjskimi srednjimi šolami je naziv najboljše šole že drugo leto zapored prejela Srednja šola za lesarstvo Šolskega centra Škofja Loka. Kampanja Pozor(!)ni za okolje, ki na pobudo družbe Goodyear Dunlop Sava Tires poteka drugič, je 22 partnerjev in več kot 6.000 dijakov združila v opozarjanju na pomen odgovornega ravnanja z okoljem.
EkošolaKampanji se je v letošnjem šolskem letu pridružilo že 22 partnerjev, osrednji del pa je ponovno predstavljalo tekmovanje v ločevanju odpadkov med kar več kot 6.000 dijaki s sodelujočih srednjih šol na Gorenjskem. Dijaki so se v pravilnosti ločevanja odpadkov merili vse od novembra 2011 do konca aprila letošnjega leta, v času tekmovanja pa je gorenjske srednje šole štirikrat nenapovedano obiskala EKOmisija, ki je spremljala doslednost dijakov pri ločevanju odpadkov. Člani EKOmisije so uspešnost posamezne šole presojali po štirih kriterijih: ločevanje odpadkov zunaj šole, znotraj šole in v zbornici, ocenjevali pa so tudi učinkovitost vzpostavljenega sistema zabojnikov za ločevanje.  Posamezna šola je ob obisku EKOmisije lahko dosegla največ deset točk, na podlagi dodeljenih ocen vseh štirih ogledov pa je bil določen zmagovalec.

- Oglas -

V sklopu kampanje je bila organizirana tudi kopica dodatnih aktivnosti: dijaki so lahko prisluhnili predavanjem strokovnjakov s področja okoljevarstva, se udeležili številnih ekskurzij, odgovarjali na nagradna mesečna EKO vprašanja v obliki kviza in izdelovali EKO novoletne okraske. Največja letošnja novost so bili EKOfrendi in EKOfrendice, ki so bili izbrani med dijaki sodelujočih srednjih šol. Vsako izmed srednjih šol so predstavljali štirje EKOfrendi oziroma EKOfrendice, katerih naloga je bila dodatno spodbujanje sovrstnikov k aktivnemu sodelovanju v projektu Pozor(!)ni za okolje. Za konec šolskega leta so se za nagrado lahko udeležili EKOkampa, organiziranega posebej za njih.
Že drugo zaporedno zmagoslavje Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka

V kampanji Pozor(!)ni za okolje v šolskem letu 2011/2012 je naziv najboljše šole prejela Srednja šola za lesarstvo Šolskega centra Škofja Loka (zmagovalka tudi v šolskem letu 2010/2011).

Šola je v letošnjem letu dosegla 35,1 točk od skupno 40, kar predstavlja najvišje število točk izmed vseh sodelujočih šol. S prizadevno skrbjo za prihodnost našega naravnega okolja pa je največji napredek dosegla Srednja šola Jesenice, ki je v času tekmovanja izboljševala svoj rezultat začenši z oceno 5,5, ob zadnjem ocenjevanju EKOmisije pa je dosegla kar 9,5 točk od skupno desetih. Za aktivno sodelovanje v kampanji sta posebno priznanje za najboljšega koordinatorja oz. najboljšo koordinatorko prejela Janez Štalec iz Loške komunale in mag. Branka Jarc Kovačič s Tehniškega šolskega centra Kranj, ki sta z dodatno vloženim trudom pokazala iskreno skrb za okolje.

.

NAJNOVEJŠE