Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Ekologija & okoljeJedrska vojna brez prave vojne

Jedrska vojna brez prave vojne

MORDA VAS ZANIMA

Že več kot leto dni je minilo od pustošenja velikega potresa in cunamija na Japonskem, kjer je bila poškodovana tudi jedrska elektrarna na vzhodni obali Japonske, iz katere so ušle radioaktivne snovi, ki jih je zaneslo praktično po celem svetu. Nekateri so ta dogodek opisali tudi kot jedrsko vojno brez vojne.

Fukushima
Sevanje iz prej poškodovanih reaktorjev v Fukušimi se še vedno širi.
- Oglas -

Čeprav japonska vlada in mediji umirjajo ljudi, češ da so katastrofo zajezili, je dejstvo, da njene posledice še vedno ogrožajo zdravje in razvoj rastlin, živali in ljudi. Nekateri celo trdijo, da bodo dolgoročne posledice hujše od tistih iz leta 1986 v Černobilu.

Čeprav se nesreča ne more primerjati z opustošenjem atomske bombe, iz Fukušime še naprej tihoma uhajajo radioaktivno sevanje in radioaktivni delci, ki se preko morskih tokov in zraka širijo v zeljo, pitno vodo, travnikih, gozdovih, našli so jih tudi na letalih, ki so potovala po japonskem zračnem prostoru … Posledično se na trgu pojavljajo tudi izdelki, ki so posredno onesnaženi z radioaktivnimi snovmi in najdejo pot do tisočih ali celi milijonov ljudi.

Radioaktivni elementi, ki uidejo v zrak in v morje, se nabirajo in kopičijo praktično na vsakem koraku; na primer v prehranskih verigah (v algah, rakih, majhnih ribah, večjih ribah, potem pridemo do tal in zemlje, trave, mesa in mleka, nato pa vedno tudi do ljudi).

Te elemente v telesu imenujemo notranji onesnaževalci, ki se po vstopu v telo nabirajo v organih kot so ščitnica, jetra, kosti in možgani. Majhna količina celic v organih je zaradi tega nenehno pod veliko količino obsevanja z alfa, beta in/ali gama sevanjem, kar po nekaj letih pogosto povzroči rakava obolenja.

Fukushima
Jedrska elektrarna v Fukushimi.
- Oglas -

Ne glede na to, da je nesreča v Fukušimi posledica naravnega dogodka oziroma nesreče in ne človeškega napada z jedrskim orožjem, si lahko samo predstavljamo, kakšne posledice bi bile na Zemlji, če bi res prišlo do jedrskega obračuna. Ne smemo pa niti pozabiti na tisoče, ki so umrli zaradi jedrskega orožja in milijone, ki še danes nosijo posledice.

V Fukušimi pa je reaktor številka 4 tudi že na robu propada, sevanje iz prej poškodovanih reaktorjev pa se še vedno širi in se še ni popolnoma ustavilo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×