Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Lepota & kozmetikaŠparglji zelo koristni tudi za vašo kožo

Šparglji zelo koristni tudi za vašo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Šparglji

Šparglji so izjemno zdravo živilo. Pomagajo pri zaščiti pred različnimi vrstami raka, preprečujejo vnetja, skrbijo za zaščito naših sečil, pozitivno vplivajo na srce in kosti, krepijo imunski sistem, sodelujejo pri razstrupljanju telesa, izboljšujejo prebavo in še mnogo več. Uživanje špargljev pa je lahko koristno tudi za vašo lepoto – predvsem za lepoto vaše kože … 

Naravna upočasnitev staranja kože

- Oglas -

Zaradi pestrega nabora antioksidantov, ki jih vsebujejo, so šparglji eno najboljših živil za vse, ki želite upočasniti nastajanje gubic in druge znake staranja. Če je vaša prehrana urejena in polna za kožo koristnih snovi, se potreba po raznih dragih kozmetičnih izdelkih za upočasnjevanje staranja močno zmanjša, seveda pa tudi potreba po bolj drastičnih posegih. Začnite torej pri osnovah – naša koža vedno odraža tisto, kar vnašamo v telo.

Povečanje tvorbe kolagena

Za ohranjanje mladostne, napete kože je izjemno pomembna beljakovina, imenovana kolagen. Ta skrbi, da je koža elastična in da so možnosti za nastajanje gubic precej manjše. Kako natančno so šparglji povezani s kolagenom? Za tvorbo kolagena je nujen vitamin C. Prav šparglji pa veljajo za odličen vir omenjenega vitamina, ki hkrati deluje tudi kot močan antioksidant.

Pomoč pri aknah

Veliko ljudi ima tudi v odrasli dobi težave z aknami oziroma mozoljčki. Tudi to je zelo pogosto povezan s hrano, ki jo uživamo. Zaradi posebne kombinacije snovi imajo šparglji tudi zelo pozitiven vpliv na tiste, ki se soočajo z aknami, razširjenimi in zamašenimi porami ipd. Poleg tega, da šparglje uživate, jih lahko uporabite tudi za pripravo naravne maske za obraz.

Razstrupljanje kože

Za dobro zdravje in lep videz kože je pomembno, da skrbite za njeno redno razstrupljanje. Antioksidanti iz špargljev so vam lahko pri tem v veliko pomoč. Tudi tu vam priporočamo, da poleg uživanja špargljev iz njih občasno pripravite domačo masko za kožo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×