0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaŠparglji zelo koristni tudi za vašo kožo

Šparglji zelo koristni tudi za vašo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Naravna upočasnitev staranja kože

Šparglji so izjemno zdravo živilo. Pomagajo pri zaščiti pred različnimi vrstami raka, preprečujejo vnetja, skrbijo za zaščito naših sečil, pozitivno vplivajo na srce in kosti, krepijo imunski sistem, sodelujejo pri razstrupljanju telesa, izboljšujejo prebavo in še mnogo več. Uživanje špargljev pa je lahko koristno tudi za vašo lepoto – predvsem za lepoto vaše kože … 

- Oglas -

Zaradi pestrega nabora antioksidantov, ki jih vsebujejo, so šparglji eno najboljših živil za vse, ki želite upočasniti nastajanje gubic in druge znake staranja. Če je vaša prehrana urejena in polna za kožo koristnih snovi, se potreba po raznih dragih kozmetičnih izdelkih za upočasnjevanje staranja močno zmanjša, seveda pa tudi potreba po bolj drastičnih posegih. Začnite torej pri osnovah – naša koža vedno odraža tisto, kar vnašamo v telo.

Povečanje tvorbe kolagena

Za ohranjanje mladostne, napete kože je izjemno pomembna beljakovina, imenovana kolagen. Ta skrbi, da je koža elastična in da so možnosti za nastajanje gubic precej manjše. Kako natančno so šparglji povezani s kolagenom? Za tvorbo kolagena je nujen vitamin C. Prav šparglji pa veljajo za odličen vir omenjenega vitamina, ki hkrati deluje tudi kot močan antioksidant.

Pomoč pri aknah

Veliko ljudi ima tudi v odrasli dobi težave z aknami oziroma mozoljčki. Tudi to je zelo pogosto povezan s hrano, ki jo uživamo. Zaradi posebne kombinacije snovi imajo šparglji tudi zelo pozitiven vpliv na tiste, ki se soočajo z aknami, razširjenimi in zamašenimi porami ipd. Poleg tega, da šparglje uživate, jih lahko uporabite tudi za pripravo naravne maske za obraz.

- Oglas -

Razstrupljanje kože

Za dobro zdravje in lep videz kože je pomembno, da skrbite za njeno redno razstrupljanje. Antioksidanti iz špargljev so vam lahko pri tem v veliko pomoč. Tudi tu vam priporočamo, da poleg uživanja špargljev iz njih občasno pripravite domačo masko za kožo.

.

NAJNOVEJŠE