Zdravje & prehranaSpomladansko čiščenje organizma s šparglji

Spomladansko čiščenje organizma s šparglji

MORDA VAS ZANIMA

Pomlad je čas obnove in novih začetkov. Tako je to tudi idealno obdobje za čiščenje telesa s šparglji, ki bo pripomoglo k boljšemu zdravju in počutju. Zdi se, da nas k temu spodbuja tudi izobilje izjemno zdravih živil, ki so nam spomladi na voljo, saj lahko divje šparglje, ki so najbolj zdravi, naberete tudi na sprehodu ob gozdu.

Zakaj so šparglji odlični za čiščenje telesa?

- Oglas -

Verjetno ena najboljših izbir za spomladansko čiščenje in razstrupljanje telesa so v zadnjih letih izjemno priljubljeni šparglji. Gre za izvrsten vir številnih pomembnih hranilnih snovi, kot so folati (naravna oblika folne kisline), cink, selen ter vitamina A in K. Obenem pa vsebujejo šparglji tudi veliko vlaknin, ki predstavljajo hrano za koristne bakterije v našem črevesju. Potrudite se torej, da bodo to pomlad šparglji čim pogosteje na vašem jedilniku.

Podpora ledvicam in ustvarjanje bazičnega okolja v telesu

V špargljih se nahaja snov, imenovana asparagin. Zaradi nje ima urin po uživanju špargljev poseben vonj. Ta vonj sicer ni nič kaj prijeten, vendar pa je asparagin v resnici snovi, ki ima zelo blagodejen vpliv na naše telo, še posebej na ledvice oziroma nasploh na sečila. Deluje kot naravni diuretik in pomaga telesu, da se znebi presežkov sečne in oksalne kisline. Tako ima pomembno vlogo tudi pri razstrupljanju telesa. Naše ledvice so sicer ključne tudi za vzdrževanje ustrezne pH-vrednosti telesa. Šparglji lahko tako pomagajo tudi pri vzdrževanju oziroma ustvarjanju bazičnega okolja. Kot je znano, je prav zakisanost telesa povod številnih bolezni, zato je lahko uživanje špargljev zelo dobra preventiva.

Zaščita jeter in izboljšanje njihovega delovanja

Šparglji pa ne pomagajo le pri razstrupljanju ledvic, ampak tudi jeter, enega naših največjih in najpomembnejših organov. Koristni so lahko celo pri zaščiti pred negativnimi učinki alkohola, ki predstavlja eno največjih nevarnosti za naša jetra. Z uživanjem špargljev se lahko poveča tudi tvorba encimov, ki pomagajo razgrajevati druge škodljive snovi v naših jetrih. Obenem pa to pripomore h krepitvi jeter in izboljšanju njihovega delovanja, zato v prihodnje lažje sama razgradijo škodljive snovi, ki se nato izločijo iz telesa.

Visoka vsebnost klorofila pomaga tudi pri odstranjevanju težkih kovin

Pomemben del razstrupljanja je zagotovo tudi odstranjevanje morebitnih delcev težkih kovin, nakopičenih v telesu. Težke kovine namreč predstavljajo veliko nevarnost za naše zdravje. Na srečo nam lahko tudi pri tem pomagajo prav šparglji. To je povezano predvsem z dejstvom, da vsebujejo veliko klorofila, ki je znan po tem, da lahko, v kombinaciji z aminokislinami, pomaga pri odstranjevanju svinca, živega srebra in drugih težkih kovin. Prispevek špargljev k razstrupljanju telesa je tako resnično izjemen, zato bi bila škoda, če ne bi izkoristili njihove skorajda neverjetne moči.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×