0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaOvseni kosmiči – odlična naravna pomoč pri aknah

Ovseni kosmiči – odlična naravna pomoč pri aknah

MORDA VAS ZANIMA

Osnovna naloga naših lojnic je seveda ta, da izločajo maščobe, ki so v osnovi zelo koristne za našo kožo, vendar pa lahko presežek povzroči težave. Prekomerno izločanje maščobe pogosto privede do zamašitve por in pretiranega nakopičenja bakterij, kar se navzven odrazi v obliki aken. Za zamašitev por so sicer lahko kriva tudi ličila, odmrle kožne celice ipd. Pri aknah je pomembno, da se poskuša poiskati globlji vzrok za težave in ga odstraniti. Velikokrat naj bi bilo krivo hormonsko neravnovesje, v mnogih primerih pa tudi neustrezna prehrana.

- Oglas -

Težave se je torej smiselno lotiti celostno, v vmesnem času pa si lahko pomagate tudi z določenimi naravnimi pripravki, ki lahko zelo uspešno pomagajo pri aknah. Ena najboljših izbir so ovseni kosmiči – uporabite jih lahko samostojno ali pa v kombinaciji z drugimi sestavinami …

Ovseni kosmiči

Zakaj prav ovseni kosmiči?

Ovseni kosmiči lahko absorbirajo odvečne količine maščobe, kar zmanjša nevarnost za zamašitev por. Poleg tega delujejo tudi kot naravni piling za kožo. Tako odstranijo odmrle kožne celice in različne nečistoče, nakopičene na koži. Zelo pomembno je tudi, da ovseni kosmiči delujejo protivnetno. Posledica aken je pogosto prav vneta, pordela in močno razdražena koža. V ovsenih kosmičih pa se nahajajo celo snovi, ki delujejo protibakterijsko. Ker so akne pogosto povezane z bakterijskimi okužbami, je verjetno jasno, zakaj so ovseni kosmiči v tem primeru resnično izvrstna izbira za naravno nego.

- Oglas -

Kako uporabiti ovsene kosmiče za nego aknaste kože?

Omenili smo, da lahko ovsene kosmiče uporabite kar samostojno. Zmešajte jih z malce vode, pustite stati nekaj minut, nato pa nanesite na kožo. Pustite delovati približno 20 minut, nato pa kožo nežno zmasirajte in si umijte obraz. Po želji lahko ovsene kosmiče kombinirate tudi z nekaterimi drugimi sestavinami, ki so prav tako znane po tem, da pomagajo pri aknah. Ena izmed možnosti je soda bikarbona, ki je lahko koristna tudi za ponovno vzpostavitev zdravega pH-ravnovesja vaše kože. Ovsene kosmiče lahko zmešate tudi s paradižnikom, ki pomaga pri zoženju pretirano razširjenjih por na koži. Za dodatne protivnetne učinke pa lahko ovsenim kosmičem poleg vode dodate tudi malce kurkume. V primeru aken po hrbtu in drugih delih telesa pa vam svetujemo redne kopeli z dodatkom ovsenih kosmičev in drugih sestavin po izbiri. Zaradi protibakterijskega delovanja je lahko na primer koristno, da dodate še nekaj kapljic eteričnega olja čajevca.

.

NAJNOVEJŠE