Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Zdravje & prehranaUporabite čajne vrečke za odpravo različnih težav z očmi!

Uporabite čajne vrečke za odpravo različnih težav z očmi!

MORDA VAS ZANIMA

Čajne vrečke po uporabi večinoma preprosto zavržemo. Vendar pa obstaja ogromno možnosti, da »zaživijo novo življenje«. Med drugim so lahko uporabljene čajne vrečke zelo koristne pri različnih težavah z očmi …

- Oglas -

Čajne vrečke

Kako uporabiti čajne vrečke?

Po pripravi čaja vrečke rahlo ožemite, da iztisnete presežek tekočine. Malce počakajte, da se ohladijo. Če je potrebno, jih lahko za približno 10 minut položite tudi v hladilnik. Nato položite po eno čajno vrečko na vsako oko in počakajte 15–30 minut. Po potrebi lahko s prstnimi blazinicami ustvarite tudi rahel pritisk ali nežno masirate predel okoli oči. Načeloma lahko uporabite katero koli vrsto čaja. Pri mnogih težavah so sicer še posebej učinkovite tiste vrste, ki vsebujejo veliko antioksidantov, na primer zeleni čaj.

Otečene, zabuhle oči

Se pogosto zbujate z zabuhlimi očmi? Čajne vrečke so lahko v tem primeru izvrstna naravna pomoč. Priporočljivo je, da izberete črni ali zeleni čaj. Kofein lahko namreč pomaga zožiti občutljive žilice v tem predelu, posledično pa se zmanjša tudi zabuhlost. K temu pa seveda pripomorejo tudi antioksidanti – tanini in flavonoidi. Dobra izbira pri tovrstnih težavah so sicer tudi čaji, ko je kamilica, ki delujejo protivnetno in pomirjajoče.

Rdeče oči

Čajne vrečke pridejo v poštev tudi takrat, ko so vaše oči zelo rdeče, na primer zaradi pomanjkanja spanca ali ker ste prejšnji večer pretiravali z alkoholom. Tudi to je pogosto najbolje izbrati zeleni ali kamilični čaj, pozitivno pa lahko vpliva tudi rooibos.

Suhe oči

- Oglas -

Dandanes preživimo ogromno časa pred različnimi zasloni, nenehno naprezanje oči pa lahko privede tudi do njihovega pretiranega izsuševanja. Tako je zelo priporočljivo, da očem vsaj občasno privoščite malce počitka in posebne pozornosti. Pri tem so vam lahko v pomoč čajne vrečke (uporabite npr. sivkin čaj), ki pomagajo zadržati vlažnost, obenem pa poskrbijo tudi za pomirjajoč učinek.

Podočnjaki

Verjetno najbolj znana situacija, v kateri si mnogi pomagajo s čajnimi vrečkami, pa je seveda želja po odpravi podočnjakov. Gre za enega najučinkovitejših »trikov«, ki poskrbi za občutno izboljšanje stanja. Tudi pri podočnjakih lahko večinoma najboljše rezultate dosežete, če uporabite vrečke zelenega čaja …

Več rešitev za podočnjake najdete tudi v naši aprilski izdaji revije Bodi eko tukaj >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×