Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehrana5 ukrepov za lažjo izgubo odvečne trebušne maščobe

5 ukrepov za lažjo izgubo odvečne trebušne maščobe

MORDA VAS ZANIMA

Se vam maščobne obloge kopičijo predvsem na predelu trebuha? To ni zgolj estetska težava, ampak lahko prav trebušna maščoba predstavlja povečan dejavnik tveganja za resne bolezni. Med drugim to pomeni povečane možnosti za srčna obolenja, diabetes tipa 2 in kronično povišan krvni tlak. Tako je seveda pametno, da se poskušate čim prej znebiti odvečne maščobe na predelu trebuha. Poleg splošnih smernic glede urejene prehrane in redne telesne aktivnosti je smiselno poskusiti še z nekaj dodatnimi ukrepi, namenjenimi prav hitrejši izgubi trebušne maščobe. Gre za zelo preproste spremembe, ki pa lahko poskrbijo za velike rezultate.

- Oglas -

Kokosovo olje

Zamenjajte manj zdrave maščobe s kokosovim oljem

Določen delež naše prehrane morajo predstavljati tudi maščobe. Seveda pa ni vseeno, katera živila predstavljajo glavni vir maščobe za naše telo. Mnoga olja na primer vsebujejo dolgoverižne maščobne kisline, ki se začnejo zelo hitro kopičiti v telesu. Po drugi strani pa kokosovo olje sestavljajo predvsem srednjeverižne maščobne kisline, ki jih telo lažje prebavi in ki se tako hitreje pretvorijo v energijo, namesto da bi se uskladiščile v obliki maščobnih zalog. Zamenjava manj zdravih virov maščob s kokosovim oljem, ki se dobro obnese tudi pri toplotni obdelavi, je tako vsekakor pametna odločitev – tudi če je vaša težava predvsem kopičenje maščob na predelu trebuha.

Izogibajte se povečanemu stresu

Naš vsakdan je pogosto prežet s stvarmi, ki nam povzročajo precej stresa. Kot je znano, ima lahko stres zelo negativne učinke na naše zdravje – ena izmed možnih negativnih posledic prekomernega stresa pa je lahko tudi prekomerno kopičenje maščobe na območju trebuha. Kortizol, znan kot stresni hormon, lahko privede tudi do povečanega apetita in upočasnjenega metabolizma. Še en razlog več torej, da se poskušate obvarovati pred tipičnimi sprožilci stresa oziroma da si redno vzamete čas zase in za dejavnosti, ki vas sproščajo.

Trebušna maščoba

Pijte zeleni čaj

- Oglas -

Zaradi visoke vsebnosti katehinov je zeleni čaj idealen napitek za vse, ki se želite znebiti trebušne maščobe. Katehini namreč pospešijo vaš metabolizem in pomagajo jetrom pri kurjenju maščob, obenem pa pripomorejo tudi k razstrupljanju telesa. Seveda pa je pomembno, da v zeleni čaj ne dodajate sladkorja oziroma drugih visokokaloričnih sladil, saj s tem praktično izničite smisel pitja zelenega čaja.

Uredite si urnik spanja

Marsikoga močno preseneti, da ima lahko velik vpliv na našo telesno težo tudi naš urnik spanja. Za tiste z neurejenim spanjem je še posebej značilno, da imajo težave predvsem s kopičenjem maščob na trebušnem predelu. Tudi če boste zelo dosledni pri jedilniku in telovadbi, se torej zna zgoditi, da bo odvečna trebušna maščoba še vedno tu, dokler ne poskrbite za reden in kakovosten spanec.

Pri kuhanju uporabljajte kurkumo

Kurkumin, aktivno sestavino kurkume, večina pozna predvsem po protivnetnem delovanju. Vendar gre obenem tudi za snov, ki lahko pospeši delovanje našega metabolizma. Vključevanje kurkume v prehrano je tako lahko dobrodošla pomoč pri hujšanju – še posebej koristna pa naj bi bila za tiste, ki vam preglavice povzroča predvsem trebušna maščoba.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×