0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaInfrardeča savna: Kako nam lahko koristi pozimi?

Infrardeča savna: Kako nam lahko koristi pozimi?

MORDA VAS ZANIMA

Razstrupite svoje telo in hkrati nahranite tudi svojega duha. Letošnjo zimo se vsaj od časa do časa prepustite toploti infrardečih žarkov in iz telesa odstranite toksine ter okrepite imunski sistem. Toplota se je že od nekdaj uporabljala tudi za zdravljenje, v nekaterih kulturah že od nekdaj verjamejo, da toplota človeka očisti mentalno, duhovno in fizično.

- Oglas -

Infrardeča savna je balzam za vaše telo predvsem zato, ker je svetloba, ki jo oddaja, podobna naravni sončni svetlobi, a se ob savnanju ne izpostavljate škodljivemu sevanju.

Savna je že od nekdaj priljubljen način za razstrupljanje telesa. Infrardeča savna se od ostalih vrst savn razlikuje tako, da toplota, ki jo oddaja, ogreva stvari neposredno, ne da bi ogrevala tudi zrak. Temperatura v infrardeči savni je bistveno nižja kot v finski savni, in sicer med 50 in 60 stopinjami Celzija.

Infrardeča savna naj bi bila najprimernejša za ljudi, ki se ne morejo normalno gibati in ljudi, ki si ne vzamejo časa za telesno aktivnost, saj jim pomaga pri krepitvi srčno žilnega sistema. Pri segrevanju se namreč poveča pretok krvi skozi srce. Finski in nemški raziskovalci so dokazali, da savna povečuje elastičnost žil in viskoznost krvne plazme, kar  lahko pomaga ublažiti bolezen koronarne arterije, aterosklerozo in hipertenzijo. Infrardeča savna je dobra izbira tudi zato, ker v njej lažje dihate in se zaradi manjšega občutka vročine tudi lažje sprostite.

- Oglas -

Infrardeča savnaInfrardeča savna za zdravo srce

Preverite, zakaj bi se morali to zimo odpraviti v infrardečo savno:

Razstrupljanje

Vsak dan smo izpostavljeni številnim škodljivim snovem za naše telo.  V zimskem času se onesnaženost zraka ponekod izjemno poveča, majhni PM delci pa prehajajo v naše telo. Savnanje je najbolj varen način razstrupljanja. Infrardeči žarki namreč pospešijo naravni proces razstrupljanja telesa in prodrejo globoko v telo.

Pomoč pri hujšanju

V tridesetih minutah v infrardeči savni lahko pokurite od 200 do 600 kalorij. V savni se vam bo pospešil srčni utrip in metabolizem. Savnanje bo pospešilo tudi cirkulacijo in seveda potenje. Gretje mišic z infrardečo svetlobo pospeši krvni pretok podobno kakor telesna aktivnost. Pripomore lahko tudi pri zmanjšanju vnetij v telesu.

Očisti kožo

Infrardeča svetloba pripomore tudi pri čiščenju težav na koži, kot so akne, pripomore k sijočemu videzu kože in izboljša elastičnost kože. Pripomore tudi pri odpravi celulita.

.

NAJNOVEJŠE