Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaInfrardeča savna: Kako nam lahko koristi pozimi?

Infrardeča savna: Kako nam lahko koristi pozimi?

MORDA VAS ZANIMA

Razstrupite svoje telo in hkrati nahranite tudi svojega duha. Letošnjo zimo se vsaj od časa do časa prepustite toploti infrardečih žarkov in iz telesa odstranite toksine ter okrepite imunski sistem. Toplota se je že od nekdaj uporabljala tudi za zdravljenje, v nekaterih kulturah že od nekdaj verjamejo, da toplota človeka očisti mentalno, duhovno in fizično.

- Oglas -

Infrardeča savna je balzam za vaše telo predvsem zato, ker je svetloba, ki jo oddaja, podobna naravni sončni svetlobi, a se ob savnanju ne izpostavljate škodljivemu sevanju.

Infrardeča savnaInfrardeča savna za zdravo srce

Savna je že od nekdaj priljubljen način za razstrupljanje telesa. Infrardeča savna se od ostalih vrst savn razlikuje tako, da toplota, ki jo oddaja, ogreva stvari neposredno, ne da bi ogrevala tudi zrak. Temperatura v infrardeči savni je bistveno nižja kot v finski savni, in sicer med 50 in 60 stopinjami Celzija.

Infrardeča savna naj bi bila najprimernejša za ljudi, ki se ne morejo normalno gibati in ljudi, ki si ne vzamejo časa za telesno aktivnost, saj jim pomaga pri krepitvi srčno žilnega sistema. Pri segrevanju se namreč poveča pretok krvi skozi srce. Finski in nemški raziskovalci so dokazali, da savna povečuje elastičnost žil in viskoznost krvne plazme, kar  lahko pomaga ublažiti bolezen koronarne arterije, aterosklerozo in hipertenzijo. Infrardeča savna je dobra izbira tudi zato, ker v njej lažje dihate in se zaradi manjšega občutka vročine tudi lažje sprostite.

Preverite, zakaj bi se morali to zimo odpraviti v infrardečo savno:

Razstrupljanje

Vsak dan smo izpostavljeni številnim škodljivim snovem za naše telo.  V zimskem času se onesnaženost zraka ponekod izjemno poveča, majhni PM delci pa prehajajo v naše telo. Savnanje je najbolj varen način razstrupljanja. Infrardeči žarki namreč pospešijo naravni proces razstrupljanja telesa in prodrejo globoko v telo.

Pomoč pri hujšanju

- Oglas -

V tridesetih minutah v infrardeči savni lahko pokurite od 200 do 600 kalorij. V savni se vam bo pospešil srčni utrip in metabolizem. Savnanje bo pospešilo tudi cirkulacijo in seveda potenje. Gretje mišic z infrardečo svetlobo pospeši krvni pretok podobno kakor telesna aktivnost. Pripomore lahko tudi pri zmanjšanju vnetij v telesu.

Očisti kožo

Infrardeča svetloba pripomore tudi pri čiščenju težav na koži, kot so akne, pripomore k sijočemu videzu kože in izboljša elastičnost kože. Pripomore tudi pri odpravi celulita.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×