0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPrivoščite si kopel iz ovsenih kosmičev za odpravo težav s kožo

Privoščite si kopel iz ovsenih kosmičev za odpravo težav s kožo

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno ste že slišali, da lahko uživanje ovsenih kosmičev poskrbi za lepšo in bolj zdravo kožo. Ovseni kosmiči pa za kožo niso koristni le v tej obliki, ampak jih lahko med drugim uporabite tudi za pripravo kopeli. Kosmiče lahko stresete v vrečko za pranje občutljivega perila ali v najlonsko nogavico, ki jo zavežete, nato pa potopite v vodo.

- Oglas -

Po želji lahko ovsene kosmiče stresete tudi neposredno v kopalno kad, jih prelijete s toplo vodo in se v mešanici nato okopate. Kopel naj traja približno 15 minut. Na koncu se nežno zbrišite, da ne odstranite zaščitne plasti na koži, ki so jo ustvarili ovseni kosmiči. Tako pripravljena kopel vam pomaga ublažiti ali celo odpraviti številne težave s kožo.

Naravno zdravljenje suhe, razdražene kože in izpuščajev

Znana legenda govori o tem, kako si je že Kleopatra večkrat privoščila kopel iz ovsenih kosmičev, ki naj bi bila ena glavnih skrivnosti njene lepote in mladostnosti. Danes tudi mnogi strokovnjaki priznavajo, da so lahko ovseni kosmiči zelo učinkovito naravno zdravilo za ekcem oziroma različne izpuščaje. Koristijo lahko vsem, ki imate težave s suho kožo, ki jo spremlja tudi srbečica. V takšnih primerih je potopitev v toplo kopel iz ovsenih kosmičev idealna izbira, če iščete naravne rešitve za svoje težave.

- Oglas -

Ovseni kosmiči so dobra alternativa kortikosteroidom, ki se običajno uporabljajo za zdravljenje atopijskega dermatitisa. Kot je znano, lahko kortikosteroidi povzročijo ogromno nezaželenih stranskih simptomov, zato se jim je bolje izogniti, kadar je to mogoče. Kopel iz ovsenih kosmičev bo poskrbela tudi za zaščitno plast na koži, zaradi česar bo koža lažje ohranila svojo naravno vlažnost. Z rednimi kopelmi bo vaša koža zelo mehka in sijoča.

Pomirjajoč učinek polifenolov

Ovseni kosmiči so eden najboljših virov skupine polifenolov, ki se imenujejo avenantramidi. Ti so zelo koristni za kožo, saj delujejo pomirjajoče in preprečujejo oziroma blažijo vnetja. Dodatna odlika polifenolov je, da zmanjšujejo tveganje za srčna obolenja in določene vrste raka. Zaradi pomirjajočega učinka avenantramidov se oves pogosto znajde tudi med sestavinami kozmetičnih produktov, namenjenih negi občutljive kože. Namesto kupovanja dragih kozmetičnih izdelkov si lahko zelo hitro in enostavno kar sami izdelate pripravke na osnovi ovsenih kosmičev ali pa jih uporabite za pripravo kopeli.

Pomoč pri pikih insektov

Kopel iz ovsenih kosmičev je dobra ideja tudi takrat, ko vas pičijo komarji oziroma različni insekti. Že kmalu po potopitvi v toplo vodo, ki ste ji dodali ovsene kosmiče, bo nastopilo občutno olajšanje. Zaradi protivnetnega delovanja snovi, ki se nahajajo v ovsenih kosmičih, bo kopel preprečila nadaljnje otekanje, umirila bolečino in ublažila srbečico.

Čiščenje zamašenih por

Mastna koža je pogosto povezana tudi z zamašenimi porami. Prekomerna količina maščobe, ki jo izločajo vaše lojnice, se lahko namreč nakopiči v porah, kar lahko privede tudi do bakterijske okužbe, posledično pa do aken. Zamašene pore niso značilne samo za kožo na obrazu, ampak lahko do pojava pride praktično kjer koli na telesu. Če imate tudi sami podobne težave, je kopel iz ovsenih kosmičev prava rešitev za vas. Ovseni kosmiči bodo vsrkali odvečno maščobo in preprečili zamašitev por, poleg tega pa bodo s kože odstranili tudi strupene snovi, ki se na njej kopičijo vsakodnevno.

.

NAJNOVEJŠE