0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaEgipčanska depilacija s sladkorno peno

Egipčanska depilacija s sladkorno peno

MORDA VAS ZANIMA

Egipčanska depilacija je pravzaprav naravna depilacija s sladkorno pasto, ki so jo uporabljali že stari Egipčani. Gre za eno najstarejših metod depiliranja, obenem pa tudi najcenejših možnosti depilacije, saj si lahko sladkorno zmes z malo truda izdelate kar doma.

- Oglas -

Kaj je depilacija

Depilacija je odstranjevanje dlak z različnimi tehnikami, ki jih apliciramo na predel, kjer želimo odstraniti dlake. Poznamo več načinov depiliranja, od uporabe britvice, pene in kreme za depilacijo do uporabe depilatorja, depilacijskih trakov z voskom, obstaja pa tudi sladkorna depilacija, ki jo tokrat predstavljamo podrobneje.

Egipčanska depilacija

Sladkorna depilacija je torej ena od najstarejših metod depilacije. Uporabljali so jo že v Egiptu, od tam tudi ime egiptovska depilacija. Viri trdijo, da je že egiptovska kraljica Kleopatra enkrat mesečno uporabljala za depilacijo sladkorno peno. Odstranjevanje dlačic s sladkorno peno je idealno za osebe, ki so nagnjene k vnetjem, vraščanju dlačic in imajo občutljivo kožo.

- Oglas -

Recept za Egipčansko depilacijo s sladkorno peno

Izdelamo jo tako, da zmešamo sladkor, med in sok limone. Glede na to, da gre za povsem naravno sredstvo brez konzervansov, pa pasto lahko uporabljajo tudi zelo občutljivi ljudje. Egipčansko depilacijo priporočajo predvsem za odstranjevanje dlak na obrazu, v mednožju in na starejši koži. Zmes lahko pripravite sami in s tem prihranite denar.

Potrebovali boste:

  • 2 skodelici belega trstnega sladkorja,
  • ¼ skodelice limoninega soka,
  • 1 žličko medu,
  • ¼ skodelice vode.

Vse sestavine zmešajte in za nekaj minut postavite na štedilnik, da se sestavine stopijo in medsebojno prepojijo. Zmes ves čas mešajte in ko postane gladka, jo odstavite. Ko se malce ohladi, jo nanesite na očiščeno in posušeno kožo, in sicer v nasprotni smeri rasti dlak. Noge prekrijte s trakovi iz bombažnega blaga ter pustite delovati nekaj minut. Ko se krema malce strdi, potegnite posamezni trak v smeri rasti dlak. Ostanke zmesi umijte pod tekočo toplo vodo.

Prednosti SLADKORNE DEPILACIJE pred ostalimi načini odstranjevanja dlak:

Je popolnoma naravna, ne povzroča alergij in je primerna tudi za najbolj občutljive vrste kože. Se ne lepi na kožo, ni vroča, zato tudi ne draži kože. Postopek je veliko manj boleč kot uporaba voska. Dlake ponovno zrastejo šele po 15–30 dneh in so občutno tanjše ter mehkejše. Depilacija s sladkorno pasto ima številne prednosti: koža po depilaciji je dosti lepša, manj je vraščenih dlak, ni reakcije na koži, po depilaciji lahko greste v savno, na sonce, v termalno vodo ali fitnes, potenje in voda pa ne bosta povzročala reakcij na koži. Ob doma narejeni depilaciji si bomo vzele nekaj časa samo zase in ob tem začutile zadovoljstvo z majhnimi stvarmi ter občutile nekaj lepega in dobrega.

NAJNOVEJŠE