0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZ jabolčnim kisom nad glivične okužbe!

Z jabolčnim kisom nad glivične okužbe!

MORDA VAS ZANIMA

Ste vedeli, da je lahko jabolčni kis tudi ena najboljših naravnih izbir v boju z glivičnimi okužbami? Za okužbe so sicer v mnogih primerih krive glive kvasovke, ki se pretirano razmnožijo na koži, v ustni votlini, nožnici ipd. Pri vse večjem številu ljudi so pogoste glivične okužbe posledica prepogostega jemanja antibiotikov, povezane pa so lahko tudi z oslabljenim imunskim sistemom ali s porušenim hormonskim ravnovesjem. Ne glede na razlog, pa ima lahko uporaba jabolčnega kisa zelo blagodejen vpliv …

- Oglas -

Jabolčni kis

Zakaj lahko pomaga prav jabolčni kis?

Najpomembnejši razlog, zaradi katerega je pri glivičnih okužbah smiselno uporabiti jabolčni kis, je, da ta ustvari rahlo kislo okolje (pH-vrednost nižja od 7). Kot je znano, pa takšno okolje glivicam ne ustreza najbolj. Jabolčni kis je sicer znan predvsem po močnem protibakterijskem delovanju, vendar lahko obenem deluje tudi protiglivično. Za najboljše rezultate je tudi pri glivičnih okužbah pomembno, da uporabite zares kakovosten jabolčni kis (presni oziroma toplotno neobdelan in nefiltriran).

Uporaba jabolčnega kisa pri glivičnih okužbah nožnice

V primeru nožničnih okužb nekateri predlagajo, da uporabite jabolčni kis tako, da vanj pomočite tampon, ki ga nato vstavite v nožnico za približno pol ure. Seveda morate jabolčni kis pred tem razredčiti z vodo. Če vam ta metoda ni najbolj pogodu, pa lahko pri glivičnih okužbah nožnice poskusite tudi s kopelmi z dodatkom jabolčnega kisa.

- Oglas -

Jabolčni kis pomaga tudi pri okužbah ustne sluznice

Z jabolčnim kisom si lahko pomagate tudi v primeru, da so se glivice pretirano namnožile v vaši ustni votlini oziroma na ustni sluznici. V tem primeru se pogosto pojavijo tudi bele obloge na jeziku. Stanje se lahko bistveno izboljša, če boste jabolčni kis uporabili za izdelavo nekakšne naravne ustne vodice. Potrebujete 2 decilitra tople vode, v katero vmešajte 1 žlico jabolčnega kisa in 1 žličko soli, ki bo še okrepila protimikrobne učinke mešanice. Uporabite, kot bi sicer uporabili ustno vodo.

Blagodejne kopeli z jabolčnim kisom

Predvsem pri glivičnih okužbah kože so najprimernejša izbira kopeli, ki jim dodate jabolčni kis. Kot smo že omenili, pa pridejo v poštev tudi pri okužbah nožnice, čeprav vpliv tam ni tako neposreden. V kad, ki ste jo napolnili s toplo vodo, dodajte približno 2 decilitra jabolčnega kisa. Kopel naj traja 15 minut.

Obkladki z jabolčnim kisom

Če so se glivice razmnožile le na omejenem delčku kože, lahko kopel zamenjate tudi z obkladki. Jabolčni kis in vodo zmešajte v razmerju 1 : 1. V mešanico potopite čisto krpo, ki jo nato položite na problematično mesto. Počakajte vsaj 15 minut, preden odstranite. Ponavljajte dvakrat dnevno, dokler se stanje ne izboljša.

NAJNOVEJŠE