0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRazstrupljevalna kopel za stopala iz jabolčnega kisa

Razstrupljevalna kopel za stopala iz jabolčnega kisa

MORDA VAS ZANIMA

Za lepa stopala brez glivic, bradavic in neprijetnih vonjav, si pripravite različne kopeli iz jabolčnega kisa, ki delujejo proti virusom, bakterijam in glivicam. Njihova priprava je hitra in enostavna. Kopeli si privoščite občasno.

- Oglas -

Kopel za utrujena in boleča stopala

Če imate stoječe delo ali ste cel dan preživeli na nogah, si pripravite naslednjo sproščujočo kopel.

Postopek: v vročo vodo dajte 2,5 dl jabolčnega kisa, 300 g morske soli in 250 g magnezijevega sulfata (imenuje se tudi epsom, grenka ali ledena sol). Po želji dodajte malo posušene sivke za večji pomirjevalen učinek. Namočite stopala.

Kopel za atletsko stopalo

Če vas pestijo glivice, namakajte stopala v naslednji kopeli. Razlika bo očitna!

- Oglas -

Postopek: v lavorju zmešajte toplo vodo in jabolčni kis v razmerju 1 proti 1. Namočite stopala za 10 do 15 minut. Uporabljajte 10 dni zapored.

Kopel proti neprijetnemu vonju

Za to kopel boste poleg jabolčnega kisa potrebovali še eterično olje timijana, ki učinkovito nevtralizira telesne vonjave in ima že samo po sebi dišeč in prijeten vonj.

Postopek: v lavorju zmešajte toplo vodo in jabolčni kis v razmerju 2 proti 1. Dodajte nekaj kapljic eteričnega olja timijana. Noge namakajte 15 do 20 minut in jih po končani kopeli dobro obrišite.

Če nimate timijanovega eteričnega olja: v lavor zmešajte 1 liter jabolčnega kisa, 1 liter tople vode in polovico jedilne sode. Po 15 do 20 minutah namakanja noge dobro osušite.

- Oglas -

Kopel proti glivičnim okužbam nohtov

Močne protiglivične lastnosti jabolčnega kisa vam bodo pomagale pri težavah z glivicami na nohtih.

Postopek: v lavor zmešajte jabolčni kis in toplo vodo v razmerju 1 proti 2. Namakajte 15 minut na dan.

Kopel proti bradavicam in otiščancem

Jabolčni kis lušči kožo in s tem pomaga pri zmanjševanju bradavic in otiščancev.

Postopek: najprej za 5 minut namakajte noge v lavorju vroče vode. Lavor izpraznite in nato za 15 minut namakajte noge še v jabolčnem kisu (v količini, ki zadostuje za vaša stopala). Po uporabi dobro obrišite stopala.

Nočna nega bradavic in otiščancev: bombažno krpico namočite z jabolčnim kisom in jo s povojem pritrdite na prizadeto mesto. Pustite delovati čez noč.

Kopel proti suhi koži

Če vas pesti suha koža na stopalih, vam lahko prav tako pomaga jabolčni kis, ki lušči kožo in ji pomaga, da postane bolj rahla.

Postopek: stopala namakajte v jabolčnem kisu. Po 45 minutah namakanja stopala nežno drgnite s kamnom za suho kožo in navlažite stopala. Vaša koža bo mehka in gladka v trenutku.

.

NAJNOVEJŠE