Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeSončne celice, ki jih lahko natisnemo

Sončne celice, ki jih lahko natisnemo

MORDA VAS ZANIMA

Materijali za zbiranje in izkoriščanje sončne energije se tanjšajo in manjšajo iz dneva v dan.

- Oglas -

Sedaj so na MIT inštitutu v Ameriki izumili metodo, s katero bodo lahko sončne celice natisnili kar na papir. Zmogljivost takšnih celic je seveda manjša, kot pa pri drugih vrstah sončnih celic.

Papirnate sončne celice imajo energijsko zmogljivost namreč le okoli 1.5 – 2%, medtem ko imajo komercialne silicijeve sončne plošče energijsko zmogljivost okoli 15 – 20%. Znanstveniki pri tem vseeno poudarjajo, da je to za enkrat še vedno dokaj neraziskana tehnologija in da bo trajalo še leta, preden bo takšna tehnologija uporabna za v komercialne namene.

Vseeno pa se uporabna vrednost takšnih celic vidi že sedaj, saj bi lahko poceni material, ki zbira sončno energijo nudil boljšo in cenejšo pot do energije, še posebej za manjše prenosne naprave.

Res pa je, da se pod vprašanje postavljajo kemikalije in postopki, ki se uporabljajo za pridobivanje takšnih celic. Če bo v njih manj škodljivih materialov, potem je to vsekakor napredek glede pridovivanja čistejše energije.

Prejšnji članekPlenice kot gorivo?
Naslednji članekParfumi z namenom

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×