Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Ekologija & okoljePlenice kot gorivo?

Plenice kot gorivo?

MORDA VAS ZANIMA

Ah … ti Japonci, vedno nas šokirajo z novimi izumi! Tokrat z nenavadno reciklažo plenic za odrasle.

- Oglas -

Populacija Japoncev se stara. Število rojstev je začelo upadati, s tem pa se je zmanjšalo tudi število uporabe otroških plenic. Vendar pa se je ravno nasprotno povečala proizvodnja plenic za odrasle; v preteklem letu je bilo tako proizvedenih kar 5 milijard takšnih plenic. Seveda pa so iznajdljivi Japonci to takoj izkoristili.

Japosnko podjetje Super Faiths je izdelalo SFD Recycle System – stroj, ki avtomatično zmelje, posuši in sterilizira plenice z bolnic in domov za ostarele in jih spremeni v pelete, ki se jih uporablja za gorivo. Ti peleti, ki so brez bakterij, pa lahko nato uporabimo v komercialne namene za grelce iz biomase ter pečice na pelete.

Res je, da v Evropi že imamo nekaj predelovalnih obratov, ki se ukvarjajo z reciklažo plenic. Vendar pa se lahko zgoraj omenjeni stroj namesti direktno v bolnice ali domove za ostarele. Bolnišnica v Tokiu si je zato že priskrbela dva takšna stroja, ki predelata več kot 600 kg plenic na dan.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×