Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljePlenice kot gorivo?

Plenice kot gorivo?

MORDA VAS ZANIMA

Ah … ti Japonci, vedno nas šokirajo z novimi izumi! Tokrat z nenavadno reciklažo plenic za odrasle.

- Oglas -

Populacija Japoncev se stara. Število rojstev je začelo upadati, s tem pa se je zmanjšalo tudi število uporabe otroških plenic. Vendar pa se je ravno nasprotno povečala proizvodnja plenic za odrasle; v preteklem letu je bilo tako proizvedenih kar 5 milijard takšnih plenic. Seveda pa so iznajdljivi Japonci to takoj izkoristili.

Japosnko podjetje Super Faiths je izdelalo SFD Recycle System – stroj, ki avtomatično zmelje, posuši in sterilizira plenice z bolnic in domov za ostarele in jih spremeni v pelete, ki se jih uporablja za gorivo. Ti peleti, ki so brez bakterij, pa lahko nato uporabimo v komercialne namene za grelce iz biomase ter pečice na pelete.

Res je, da v Evropi že imamo nekaj predelovalnih obratov, ki se ukvarjajo z reciklažo plenic. Vendar pa se lahko zgoraj omenjeni stroj namesti direktno v bolnice ali domove za ostarele. Bolnišnica v Tokiu si je zato že priskrbela dva takšna stroja, ki predelata več kot 600 kg plenic na dan.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×